Syrianska följde upp lördagens seger med en ny viktig trepoängare. Hemma på Mellringe IP besegrades FBK Karlstad med 2-1 och vinsten gör att Syrianska tar tredje raka segern och nya efterlängtade kliv i tabellen.

Publiken fick bevittna en sevärd första halvlek mellan två offensiva lag som turades om att skapa heta målchanser. Edgar Navassardian gav hemmalaget ledningen efter en dryg kvart med en välplacerad frispark och 1-0 var ett faktum. Karlstad kvitterade genom Ludvig Sten, oturligt för hemmalaget samtidigt som Felix Bindelöv fick behandling utanför planen. Moshtaq Ahmadi kunde på övertid i första halvlek nicka in ett inlägg från Ibrahim Habib. Vi fick avsluta med 2-1 i halvtid.

I andra halvlek började det synas på Syrianska-spelarna att de tuffa matchandet kombinerat med dem många skadorna lett till tröttare ben. Det blev större fokus på att försvara ledningen. Trots det skapade båda lagen ett par halvchanser. Moshtaq Ahmadi var allra närmast, att utöka till 3-1 men den hamnade utanför.

Sista 20 minuterna gjorde Syrianska flera byten och två av spelarna vi vill uppmärksamma är våra spelare från Syrianskas Utveckling, 17-åringarna Alexander Marauge och Leon Yesil som gjorde ettandebut med en stabil insats. Vi avslutar matchen med bibehållen ledning och får med oss ett fint resultat.

Örebro Syrianska–FBK Karlstad 2–1 (2–1)
Mål: 1–0 (16) Edgar Navassardian, 1–1 (33) Ludvig Sten, 2–1 (45+1) Moshtaq Ahmadi.
Hörnor: 3–3.
Varningar: 3–1.
Domare: Tom Ghorbani.
Publik: 352.

Loading

Mattias Kurt
maj 25, 2024