I morgon är det äntligen dags för hemmamatch på Mellringe IP. Syrianska, som tagit två raka segrar, tar emot nykomlingen FBK Karlstad på hemmaplan. Avspark är kl 19:00 och vi hälsar alla gulrödrandiga supportrar varmt välkomna till en ny het omgång, den tionde i ordningen.

Örebro Syrianska befinner sig i en stark period. Man har verkligen fått det att stämma med två segrar på de två senaste matcherna. Nu jobbar vi för den tredje segern i rad och fjärde för säsongen. Även spelet de senaste omgångarna har lyft sig betänkligt och vi hoppas att laget kan fortsätta trumma på med samma frenesi trots alla skador i laget.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Två bortavinster på rad och nu en hemmamatch på agendan. Det skulle nästan inte kunna kännas bättre. En taktisk fullträff borta mot Täby ledde till tre poäng och härliga 4 mål framåt. Vi hade gott och väl kunna gjort ytterligare något mål. Moshtaq gjorde faktiskt ytterligare ett mål som dömdes bort för offside. Det domslutet skulle jag vilja säga var tveksamt. Vi får vara glada för att det inte blev matchavgörande denna gång. Det var glädjande att se att valet som vi gjorde att spela ett offensivare man/man-spel i vårt försvarsspel var till nytta. Vi erövrade bollen högt och fattade bra beslut med bollen. På så vis kunde vi straffa Täby med ett bra omställningsspel. 

Vi har tidigare i år valt att behålla bollen oftare än att ta bollen framåt i ett tidigt skede när vi erövrar bollen. I denna match var det väldigt lyckosamt att vi blev mer direkta i vårt spel. Det var också glädjande att se hur bra Dino, Edgar och Moshtaq hittade varandra i spelet. De jobbade närmare varandra genom matchen. Vilket även gör att utrymmet för våra wingbacks blir större. Det blir även enklare för dom själva att kombinera med varandra på ett bra vis. Vi hoppas verkligen att vi kan fortsätta och utveckla vårt anfallsspel tillsammans under vårens avslutande omgångar.   

FBK Karlstad som är nykomlingar mötte vi på försäsongen och blev ordentligt utspelade under 45 minuter i Karlstads Airdome. Ett spelskickligt lag som via possessionspel vill manövrera ut sina motståndare. FBK Karlstad har en väldigt stark centrallinje och är skickliga i sin speluppbyggnad. Undertecknad är övertygad om att FBK är ett lag som kommer ta en hel del poäng under årets div 1 spel. Det har gått lite troll i deras prestationer de sista veckorna så vi får räkna med att vi har ett revanschsuget lag på andra sidan nu på fredag. Utöver det så vet dom som lag att deras högstanivå är tillräckligt bra för att slå vilket lag som helst i denna serie. 

Det blir viktigt för oss att fortsätta göra det vi är bra på och att göra det på bästa möjliga vis. Är alla spelare på plats och redo att göra det hårds jobb som krävs för att sätta vårt försvarsspel. Om vi fortsätter att jobba nära varandra samtidigt som vi erbjuder spel framför och bakom motståndarens backlinje i vårt anfallsspel så kommer vi vara svåra fär våra motståndare att hantera. Ska vi rikta våra blickar mot toppen av tabellen så finns det inga genvägar. Vi behöver komma förberedda till varje träning, varje match och göra jobbet 100% på varje position. Gör vi det så har vi möjlighet att etablera oss i toppen av Ettan Norra.

Läget i truppen:
Daniel är tyvärr borta resten av året, Emanuel är sannolikt tillbaka med laget efter uppehållet. Anton fortsatt rehab och inget bollspel under veckan. Philip skadade nyckelbenet mot Täby och blir bort den närmaste månaden. Mamadu behöver se till att hans baksida/ryggskada åtgärdas på ett bra vis. Han kan förhoppningsvis var i träning om 1-2 veckor. Yaya avstängd efter tre gula. Isac och Oscar redo för inhopp.

FBK Karlstad har haft en tuff start på sin Ettansäsong genom att ha två vinst, en oavgjorda och sex förluster efter 9 omgångar och har skrapat till sig 7 poäng. Matchen senast hemma mot Hammarby TFF var en tuff uppgift efter 32 minuter låg man under med 1-0 och det blev slutresultatet, samt femte raka förlusten. Agon Beqiri är mittfältaren i FBK som man ska ha lite extra koll på efter 9 omgångar har han nätat 3 gånger och leder den interna skytteligan i FBK.

Sändning av match:
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen.

Örebro Syrianska IF – FBK Karlstad
24 maj, 19.00 – Ettan Norra
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
maj 23, 2024