Örebro Syrianska har kommit överens med ÖSK Fotboll om att inleda ett ”fotbollsutvecklande föreningssamarbete” klubbarna emellan. Tanken med detta är att kunna flytta spelare mellan klubbarna med 24 timmars varsel.

För Syrianska innebär det att vi kan ta del av spelare från ÖSK Fotboll som knackar på dörren till Superettan-spel och på så vis bredda och spetsa vår trupp snabbt.

— När vi befann oss i en svår situation 2023 så ingick vi ett samarbetsavtal med ÖSK fotboll. Avtalet innebar att vi kunde låna ett antal spelare som fick träna och spela matcher med oss. På listan hade vid då Ludvig Niklasson och Amar Dzevlan. Både Ludde och Amar hade viktiga roller hos oss under höstsäsongen. Vi kunde även se en fin utveckling på båda spelarna under perioden dom var i vår miljö. Amar som växte ut till en mycket viktig spelare för oss lyckades vi skriva ett tvåårs kontrakt med inför 2024. Örebro Syrianska har utvecklat sitt arbetssätt i träning och match dom senaste åren. Vi kan se att spelare många gånger får en fin utveckling då dom kommer in i vår verksamhet. Under våren 2024 så har vi dessvärre drabbats av ett antal mycket olyckliga skador på flera av våra nyckelspelare. Skador som för dom flesta spelarna kommer gälla under resterande del av våren. Detta har gjort att våran trupp har blivit mer än lovligt tunn. Vi har utifrån det valt att ingå ett liknande samarbete med ÖSK fotboll som vi hade förra året. Inledningsvis så är avtalet planerat att gälla framtill sommaren 2024. Efter det får nya beslut tas. Örebro Syrianska är förstås angelägna om att ha spelare i truppen som är  kontrakterade via just Örebro Syrianska. När det inte är möjligt så är lån på detta vis ett bra alternativ. Listan av lånespelare består just nu av Malik Mokede och Wessam Dukhan. Malik startade träning med oss under måndagen och är spelklar inför matchen mot Karlberg på lördag. Listan kommer eventuellt kunna utökas. Vi får se vart vi landar i den frågan under den närmaste tiden, säger tränarstaben 

Loading

Mattias Kurt
maj 29, 2024