Syrianska tog andra raka segern i gårdagens bortamöte mot Täby FK. På Tibblevallen vann rödgult med hela 1-4, där Edgar Navassardian och Moshtaq Ahmadi gjorde två mål var. 

Andra raka segern, sex poäng på bortaturnén två helger i rad. Redan i den elfte matchminuten skulle gästande rödgult ta ledningen. Edgar Navassardian såg direkt att Täby försvararen slog en dålig hemåtpass till målvakten, som till slut hamnade hos Edgar som tryckte den vidare i mål. I den 28 minuten var det dags igen, denna gång efter ett fint anfall där bollen återigen hamnade hos  Edgar Navassardian som placerade den vid bortre stolpen och 0-2 är ett faktum. En fantastisk start, Syrianska hade god kontroll och över Tibblevallen byggdes frustrationen upp. Moshtaq hade en boll inne som felaktigt dömdes bort för offside. Under resten av halvleken ägnade sig Syrianska mestadels av försvarsspel och man höll sin ledning in i pausvilan.

I andra halvlek ökade rödgult upp tempot, med sitt stora bollinnehav, fick matchbilden dit man ville. Täby jagade och Syrianska kontrollerade. Mohamed Youla fick en strålande passning av Dino Salcinovic på vänsterkanten där Youla snyggt kunde slå in den till Moshtaq Ahmadi och 0-3 var ett faktum efter 46 minuter. Rödgult ville mer och i den 48 matchminuten träffar Edgar Navassardian stolpen och det var ytterst nära 0-4. Men 0-4 skulle komma i den 68:e matchminuten där Moshtaq Ahmadi gjorde en konstmål. 

Matchen slutade 1-4 då Täby reducerade i den 68:e matchminuten, närmare kom man inte. Rödgult gick därmed upp på 12 inspelade poäng. I nästa omgång återvänder vi till Mellringe IP. FBK Karlstad kommer till Örebro och vi satsar på årets bästa publiksiffra.

Täby FK–Örebro Syrianska 1–4 (0–2)

Mål: 0–1 (11) Edgar Sarkis Navassardian, 0–2 (28) Edgar Sarkis Navassardian, 0–3 (47) Moshtaq Ahmadi, 0–4 (66) Moshtaq Ahmadi, 1–4 (68) Allen Smajic.

Varningar, TFK: Oliver Granberg. ÖSIF: Amadou Kalabane, Tyson Afshari, Mohamed Youla.

Domare: Paul Shamoun.

Publik: 153 (Tibblevallen)

Loading

Mattias Kurt
maj 19, 2024