Till helgen spelas den elfte omgången av Ettan Norra och för Örebro Syrianska väntar ännu en match på hemmaplan. Nykomlingen Karlbergs BK kommer på besök till Örebro och samtidigt har vi besök av Brandkåren och dess brandmän till Mellringe IP. Ni är varmt välkomna redan från kl 11:45 då brandkåren är där från den tiden.

Syrianska har fått en finfin start på säsongen och naturligtvis är inställningen att fortsätta i samma anda även denna helg. Ännu en nykomling väntar men med samma attityd och kvalitet som i tidigare matcher finns de så klart reella möjligheter att plocka nya poäng. Moshtaq Ahmadi är avstängd till matchen, däremot är
Amadou ”Yaya” Kalabane tillbaka från sin avstängning.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Efter en imponerande krigarinsats sista 20 minuterna mot FBK Karlstad så bärgade vi vår 3:e raka trepoängare. Ett historiskt ungt Örebro Syrianska stod pall för trycket på ett imponerande vis. En medelålder på 20,1 år sista 15 minuterna är en mycket låg och intressant siffra. Det finns en tydlig ljus framtid i den i grunden unga trupp som vi just nu har. De unga och oerfarna spelarna har verkligen klivit fram och tagit ansvar när dom nu har fått möjligheten. Det är härligt att se!!!

Viktigt för oss som lag att lägga FBK-matchen bakom oss och sätta koncentrationen mot Karlberg. Karlberg är ett lag som gärna är bollförare under match. De är skickliga i sin speluppbyggnad och har en förmåga att spela sig ur motståndarens press på ett bra vis. De slog FBK Karlstad på bortaplan med 3-0 och Assyriska senast med 3-1. Ett lag med hög potential. Det är viktigt för oss att värdera pressituationer. När vi går ska vi göra det intensivt. Presspelet är en av våra absoluta styrkor och det gör det intressant att ta sig an lag som är skickliga att spela bort press. Mot ett lag med deras förmåga så krävs det mer av oss, både från spelare och ledare. Vårat anfallsspel har kuggat i bra den senaste tiden. Både Moshtaq (avstängd denna match) och inte minst Edgar har sett riktigt heta ut. Det kommer bli en ny intressant konstellation denna helg. Isac är redo att starta och Dino tillbaka efter skada gör att vi har en del möjligheter att göra positiva justeringar i vårt offensiva spel. Det kommer bli viktigt för oss att förstå att vi behöver göra samma arbetsinsats som senast. Utöver det ska detaljerna i vårt presspel sitta samtidigt som vi klarar av spelet med boll bra. Gör vi det så kommer vi skapa chanser mot Karlberg som ger oss chansen att vinna matchen.

Läget i truppen:
Daniel Josefsson och Mamadu Djau fortsatt skadade. Emanuel Chabo och Philip Malky tillbaka i delar av lagträningen. Emanuel närmare spel än Philip men fortfarande ett par veckor. Även Anton Ingves har startat lätt träning med laget. Yaya tillbaka efter avstängning och Felix har repat sig efter smällen han fick mot huvudet senast. Konkurrensen styvnar igen och det vill vi ska leda till bättre prestationer på individnivå. Kravställningen ska vara hög och skarp och med kärlek.

Efter många år i division två tog Karlbergs BK 2023 klivet upp till Ettan. Detta är Karlbergs första säsong någonsin i Ettan. Elva inspelade poäng, tre segrar, två kryss och fem förluster innebär att Karlberg, parkerar på en tiondeplats. Man kommer senast från en stark seger hemma mot Assyriska FF där man kunde vinna med 3-1. En spelare man ska hålla extra koll på är Kamil Dawid Dudziak som gjort sex mål på nio matcher, vilket gör att han leder den interna skytteligan.

Sändning av match:

Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen.

Örebro Syrianska IF – Karlbergs BK

1 juni, 13.00 – Ettan Norra

Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
maj 31, 2024