Imorgon söndag är det äntligen dags. Efter ett långt vinteruppehåll ska Örebro Syrianska återigen spela match. I årets första träningsmatch står broderföreningen Syrianska FC för motståndet när rödgult ger sig ut på Södertälje Arena konstgräsplan klockan 13.00.

Fyra hela träningsveckor har det hunnit bli för en trupp där några har lämnat och andra har tillkommit. I Örebro Syrianska-lägret ser man fram emot matchen. Det är en hel del nya intressanta spelare som ska göra matchdebut i Örebro Syrianska. Vi kommer säkerligen se en hel del förändringar från träningsmatch till träningsmatch, då man kommer testa på olika formationer och även spelare. Träningsmatcherna kommer fungera som ett ypperligt tillfälle för spelarna och tränarteamet att bilda ett slagkraftigt lag tillsammans inför femte säsongen i Ettan.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Örebro Syrianska spelar sin första träningsmatch borta mot Syrianska FC. Matchen som förra året snöade bort helgen innan premiären. Det känns bra att den ligger tidigt och att vädret ser ut att vara med oss vid detta tillfälle. Det kommer bli en bra utmaning för oss att möta ett förmodat topplag i div 2 2024. Förra året var en stor missräkning för Syrianska FC. Med tanke på deras ambitioner så kan vi räkna med att det kommer vara ett lag som har klivit fram inför 2024. Örebro Syrianska har haft en lite strulig start på säsongen, då vädret har gjort att antalet träningar på stor plan är lätträknade. Det är även så att vi inte riktigt är klara med vårt truppbygge ännu. Det finns ett antal positioner, framförallt offensiva, som vi jobbar med just nu. Vi hoppas vi kan ta steg i dessa processer under denna eller nästa vecka. Detta betyder att vår trupp just nu är aningen obalanserad, vilket gör att det kan vara någon eller några spelare som får spela på ovana positioner till helgen. Hur det blir med det får vi på söndag. Det vi hoppas att laget ska klara av bra redan på söndag är att sätta vårt försvarsspel. Vi hoppas även vi kan se en del mönster i vår speluppbyggnad som skiljer sig en aning från förra året. Utöver det så kommer vi ha spelare och ledare på plats som älskar att spela match. Den känslan i sig kommer ge oss bra energi och med stöd av det så hoppas vi genomföra en bra premiär på Södertälje Arena.

Årets första motståndare är alltså broderföreningen Syrianska FC, inför fjolåret fick man tillbaka rutinerade legenden Özcan Melkemichel och många supportrar hade förväntningar att man skulle ta steget upp direkt till Ettan. Man utmanade länge i toppen men fick till slut nöja sig med en femteplats. Inför året så har man förstärkt med Majkel Bagir, man har även tappat ett par spelare. Söndagsmötet mot de Örebro Syrianska blir säsongens första träningsmatch för dem med. 

Syrianska FC – Örebro Syrianska IF
4 Februari, 13.00 – Träningsmatch
Södertälje Fotbollsarena
Se matchen på: Minfotboll

Loading

Mattias Kurt
februari 3, 2024