Örebro Syrianska är överens med 20-årige målvakten Amar Dzevlan om ett kontrakt som sträcker sig till och med 2025. Amar kom på lån under hösten från ÖSK Fotboll och blev en viktig faktor i att Örebro Syrianska säkrade nytt kontrakt till årets säsong.

– Örebro Syrianska har jobbat intensivt under en period för att göra klart med målvaktsfrågan. Under höstsäsongen 2023 fick vi möjlighet att låna Amar Dzevlan från ÖSK. Amar stod tio matcher under hösten och höll nollan vid fem tillfällen. Utöver dem fem nollorna så klev Amar in i vårt omklädningsrum i ett tufft läge med en bra attityd som hjälpte laget att växa på ett positivt vis. Amar är en kommunikativ målvakt som styr sina lagkamrater på ett jättebra vis. Han har en naturlig pondus som skapar trygghet för laget och i försvarsspelet. Amar är en intensiv reflexstark målvakt som vill dominera sitt straffområde. Han har även bra fötter och är en målvakt som gärna vill delta i speluppbyggnad. Vi i ledarstaben är jätteglada att vi har knutit upp Amar till truppen på ett kontrakt om 1+1 år. Det ska bli väldigt spännande att se hur Amar kommer utveckla sitt målvaktsspel under dem närmaste åren, säger tränarstaben

– Jag trivdes otroligt bra här förra året, den hade känslan från i höstas övertygade mig att köra minst ett år till. Gruppen, tränarstaben samt allt och alla runtomkring klubben var verkligen fantastiska på alla sätt och vis. Jag vill ha en konsekvent säsong där jag kontinuerligt spelar flera matcher för att ta nästa steg i min karriär, säger Amar

Loading

Mattias Kurt
januari 29, 2024