I dag kan vi meddela att Filip Drinic lämnar Örebro Syrianska för Superettanklubben Skövde AIK. Filip har haft en fin utvecklingskurva de här två åren med oss och har varit starkt bidragande till att Syrianska klarade nytt kontrakt. Trots sin låga ålder har Filip visat upp imponerande ledaregenskaper, som lett till att han i år haft äran att bära vår lagkaptensbindel. 

Filip har varit uttagen i Ettans ”Morgondagens Stjärnor” båda åren som han spelat med Örebro Syrianska och i år fick han böra lagkaptensbindeln i den matchen också. Hans fina insatser har väckt intresse från klubbar högre upp i seriesystemet under hela tiden Drinic varit hos Syrianska. Till slut har vi kommit till punkten där det rödvita laget från Skövde drog det längsta strået. Att ytterligare en spelare är klar för Superettan (Adi Fisic blev klar för Degerfors IF i veckan) är ett kvitto på klubbens förmåga att fostra kompetenta fotbollsspelare till Elitfotbollen.

-Filip Drinic kom till Örebro Syrianska från IFK Haninge. En spelare som har tagit stora steg sedan han drog på sig Örebro Syrianskas tröja första gången våren 2022. Under sin debutsäsong så såg vi honom dominera försvarsspelet match ut och match in genom hela säsongen. Han har haft en imponerande jämnhet i sitt spel med tanke på sin unga ålder. Filip har i år varit våran lagkapten och tagit på sig en ledarroll på och utanför planen. Utöver att han är lojal spelare med försvarsspel och i synnerhet duellsspel som sitt signum. Så har Filip en mycket god spelförståelse och kan på ett bra sätt under matcher hjälpa sin omgivning att hitta rätt i sin positioner och uppdrag. Spelare, ledare och supportrar kommer sakna honom när vi kliver in i en ny säsong samtidigt vill vi önska Filip all lycka i sin framtida fotbollskarriär. Stort lycka till i Superettan och Skövde AIK, säger tränar tränarstaben 

-Först & främst vill jag säga stort tack till alla spelare, ledare & alla runt om klubben för erat engagemang & erat arbete som gör att Syrianska utvecklas till de bättre & görs till en bra mötesplats.

Alla resor har ett slut & när jag nu summerar min 2 års period i Syrianska så har det varit en fantastisk tid socialt & en otroligt utvecklande miljö som gjort mig till en bättre fotbollsspelare. Med stort vemod lämnar jag nu klubben men jag hoppas att våra vägar korsas i framtiden igen, säger Filip Drinic 

Örebro Syrianska vill tacka Filip Drinic för dessa två fantastiska år ihop och önskar honom stort lycka till och på återseende!

Loading

Mattias Kurt
december 17, 2023