Örebro Syrianska vill meddela om näst på tur i en förlängning och denna gång gäller det vår assisterande tränare Kenneth Blomberg. Det blir en förlängning av avtalet med två år, så kontraktet gäller över år 2024 och 2025 med Syrianska.

Kenneth har sedan 2019 varit en del av Örebro Syrianskas tränarorganisation. Det började med akademiverksamheten där Kenneth tog en tydlig position. Det gick ganska snabbt därifrån till att Kenneth blev assisterande tränare till vår huvudtränare Barsaum Cicek i A-laget i början på 2020. I den rollen har deras framgångsrika samarbete fortsatt fram till idag, där han och Barsaum tillsammans byggt en stark tränarstab och tydlighet i spelet. Nu är vi överens om en förlängning av avtalet över 2024 och 2025.

Du förlänger över 2024 och 2025, vad får dig att göra det?
Det viktigaste för mig just nu är att få arbeta i ett sammanhang där utvecklingsarbete ses som en viktig del. Med det menar jag att jobba i en förening som ser helheten i arbetet. Att utvecklas via organisation av föreningen, ledarteam och spelartrupp. Jag vill även känna en delaktighet och ha förutsättningar att jobba med metodutveckling av träning och förberedelse inför match. Allt detta för att ge spelarna så bra förutsättningar som möjligt under säsongen. Örebro Syrianska är en klubb som befinner sig på en bra plats när det gäller dessa områden. Jag känner själv att jag stimuleras och utvecklas av förtroendet från klubben och arbetet tillsammans med Barsaum och övriga tränare och ledare i teamet.
 
Vad ser du framemot med kommande säsong?
Då jag som tränare och ledare tror på att hela tiden driva utveckling inom samtliga områden i föreningen och runt laget så är det just det som jag ser framemot allra mest. När vi tittar på det närmaste arbetet direkt med laget så tänker jag att det blir särskilt viktig att värna om och säkerställa den stämning som spelar- och ledargruppen upplevde under hösten. Den känslan ska vara på plats under kommande år. Att representera Örebro Syrianska ska vara en ynnest och man ska känna att man har en tillhörighet i gruppen och föreningen. Att vi kan fortsätta och förbättra våra träningsmetoder på grupp- och individnivå. Utöver det bli ännu bättre i vårt analysarbete kring våra prestationer både på träning och match. Att varje spelare kommer bygga starka relationer till varandra på och vid sidan av planen. Jag ser verkligen framemot att sätta igång arbetet tillsammans med ledarteamet och den spelartrupp som vi håller på att forma just nu. Jag vill passa på och tacka Örebro Syrianska för förtroendet att få fortsätta vårt samarbeta under ytterligare två säsonger. Vamos Örebro Syrianska!

–Vi är väldigt glada över att ha förlängt med Kenneth Blomberg som assisterande tränare. Vi har ett tränarteam som vi anser kompletterar varandra väldigt bra och är i toppskiktet när det kommer till tränarstaber. De jobbar hårt för varandra och delar klubbens visioner. I Kenneth har vi en mycket omtyckt person med stort hjärta för klubben, han har en stor förmåga och kompetens kring spelarutveckling. Kenneth är en viktig pusselbit i ledarstaben, säger ordförande Abraham Oktay

Snart kommer fler roliga nyheter, så håll utkik.

Loading

Mattias Kurt
december 21, 2023