Det återstår endast tre hemmamatcher av säsongen, och imorgon lördag möter Syrianska Täby FK i en viktig drabbning med möjlighet att ta tredje raka segern på Mellringe kl 13.00 och knappa in på motståndaren som ligger 4 poäng före. 

Efter den fantastiska hemmasegern mot Stocksund och den sköna bortasegern mot FC Stockholm, är det nu dags för den andra sexpoängsmatchen inom loppet av tio dagar. I Syrianskatruppen saknas Renato, som är skadad men beräknas vara tillbaka inom kort. Dessutom saknas Konrad Gustavsson och Daniel Josefsson, som båda drog på sig sina tredje gula kort och därmed är avstängda.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Två vinster på raken är alltid två vinster på raken. Jättebra för självförtroendet och tilltron till vad vi håller på med. Prestationerna från gruppen har varit riktigt bra de sista 6-7 matcherna. Första halvlek mot Vasalund undantaget, då vi inte höll nivån man kan förvänta sig. Det är fortfarande så att vi i lugn och ro behöver jobba vidare metodiskt och ha fokus på varje träning och varje match. Vi ska inte titta längre fram än där vi står just nu. Frågan som vi hela tiden behöver ställa oss är – Vad kan jag göra för att hjälpa laget i den situationen vi befinner oss i precis just nu. Kan vi fortsätta och behålla ödmjukheten för varje enskild uppgift samt göra den arbetsinsatsen som krävs för att vinna fotbollsmatcher så kommer vi ha en bra chans på poäng varje helg framöver. Matchen mot FC Stockholm hade två ansikten. När vi inte riktigt får vårt presspel att sitta under första halvleken så hanterar vi det med ett bra lågt försvarsspel, där samtliga spelare är beredda att göra det som krävs för att skydda det egna målet. Spelet med boll blir lidande av att vi får spela mycket försvarsspel och att vi är slarviga när vi erövrar bollen. Den onda cirkeln är ofta svår att ta sig ur. Vi gör ett par justeringar under första halvleken och får bra kontroll sista 15 min. Andra halvleken kommer vi ut som ett helt annat lag. Försvarsspel och anfallsspel är uppgraderat till en bra nivå. När vi sätter gameplan så är vi ett lag som kan hota de flesta lag i denna serien. Kul att Adi fick göra sitt första mål i seriesammanhang hos oss och att vi återigen gör mål på en fast situation. Som alltid är det enklare att träna på efter en vinst. Vi har haft en jättebra träningsvecka där laget befinner sig på en bra nivå i koncentration och intensitet. Vi står inför en häftig uppgift när Täby FK kommer till Mellringe IP under lördagen. Täby är ett av lagen som vi jagar för att ta oss upp på trygg mark. Vilket gör just denna match till en högintressant fotbollsmatch. Vi har revansch att utkräva efter vårens 2-1 förlust. Varje duell, varje löpmeter, varje tillfälle vi lyfter en lagkamrat kommer vara avgörande. Utöver det så behöver vi vara modiga i vårt försvar och anfallsspel. Mod är en viktig ingrediens i receptet för framgång.

Läget i truppen:
KG och Daniel är avstängda vilket betyder att vi kommer stå med ett nytt centralmittfält i denna match. Det kommer bli spännande och se hur de utvalda spelarna kommer hantera den situationen. Renato fortfarande egen rehab, Mamadu har tränat på bra med laget under veckan och är aktuell för truppen. Övriga friska och redo.

Täby hade efter en tuff fjolårssäsong där man klarade sig undan nedflyttning via kval, har i år höjt sig. Man har haft blandade resultat, på de senaste fem matcherna gått genom en tuff period med bara en seger och den kom senast mot Karlstad Fotboll där man kunde vinna med 1-0 på hemmaplan.  En spelare Syrianska-lägret måste ha extra koll på är deras 20-årige Samuel Rydz som gjort elva mål och som även gjorde segermålet senast mot Karlstad.

Örebro Syrianska IF – Täby FK
7 Oktober, 13.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
oktober 6, 2023