I vår jakt på ett nytt kontrakt så har vårt Örebro Syrianska till slut hittat formen och tog i lördags sin tredje raka seger mot Täby FK när man vann med 4-1. 

Det var en lite trevande start på matchen i lördags där gästerna Täby startade något bättre. Men relativt snabbt jobbade Syrianska sig in i matchen och det var en första halvlek där ingen egentligen höll i taktpinnen. Båda lagen fick varsitt mål bortdömt för offside i första halvleken. De första av de, som gjordes av Adi Fisic på framspelning av Youla, är svårt att förstå var domaren blåste offside på då repriserna visar en Youla som är klart onside. Täbys mål var klart offside och det skapades inte så många fler klara målchanser i första halvlek till Fisic satte 1-0. Han fick en djupledsboll av Ajdarevic där han trycker till från mer än 20 meter och får på en drömträff som borrar sig in i bortre krysset. Som vår tränare Barsaum Cicek sa så är det en stark kandidat till årets mål i Ettan norra. Första halvlek slutade också 1-0 till vårt formstarka Syrianska.  

Publiken på Mellringe hade knappt hunnit vända blicken mot planen igen innan Syrianska hade hunnit dubblat sin ledning till 2-0. Även denna gång är det Adi, som kommer upp väldigt högt och bombar in en nick på hörna, som är helt otagbart för målvakten. Det går inte mer än nån minut efter vårt andra mål så slår Dino Salcinovic till med nästa drömmål när han snor bollen 30 meter ut och trycker till och bollen flyger upp i krysset till 3-0. I den 61:a matchminuten kunde Affe Ajdarevic, snyggt framspelad av Adi, effektivt placera in 4-0. Täby får in ett reduceringsmål i den 67:e minuten, men närmare än så kommer de inte och vi stänger effektivt ned matchen. 

Syrianska gör en fantastisk match. Vi ligger fortfarande på nedflyttningsplats, men på samma poäng som Motala och Stocksund i getingboet som är just nu. Det spel vårt Syrianska visar upp just nu bådar gott inför kommande bortamatch mot Dalkurd. Nu sluter vi upp runt vårt Syrianska de sista 5 matcherna på säsongen! 

Örebro Syrianska IF – Täby FK 4-1 (1-0)
7 Oktober, 13.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
oktober 8, 2023