Säsongens andra möte med Dalkurd väntar under lördagen på Studenternas. Senaste mötet lagen emellan slutade 3-0 till Dalkurd på Behrn Arena. Morgondagens match utgör omgång 26 i Ettan Norra, med avspark klockan 16:00. Det är en viktig match för båda lagen då de kämpar för att nå sina mål i tabellen: Dalkurd för en kvalplats till Superettan och vårt älskade Syrianska kämpar för att vara kvar i Ettan för ett femte år. Med tre raka vinster och endast ett insläppt mål så har vårt Syrianska verkligen lyft sig och vi ser fram emot resan till Uppsala.

Syrianska kommer till matchen stärkta av en imponerande insats hemma mot Täby i förra omgången, där vi vann med 4-1 och hade en imponerande offensiv spets och ett riktigt fint försvar. Vi hoppas förstås kunna upprepa samma sak i denna match, även om motståndet lär bli betydligt tuffare. Syrianska får tillbaka de viktiga kuggarna på mittfältet, Daniel Josefsson och Konrad Gustafsson, då båda var avstängda senast. Efter en trög höst så har Syrianska 3 raka vinster och 8-1 i målskillnad. Spelet har sett riktigt bra ut i båda riktningarna och vi börjar ta mark i tabellen. 

Dalkurd har haft en ojämn säsong så här långt, där man startade riktigt bra men har varit mer ojämna under sommar/höst. Laget kämpar om en av kvalplatserna till Superettan i toppen av tabellen. Dalkurd har ett starkt lag med en på pappret imponerande offensiv. De fyra senaste matcherna har det dock blivit två förluster och två oavgjorda, vilket lett till att man andraplatsen till Nordic. Man får klara sig utan Oussama Ali som blev utvisad senast.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Det är mycket tydligt att vi som grupp har kommit tillsammans på ett jättefint vis. Samtliga spelare är redo att göra jobbet för laget och sina lagkamrater när det krävs. Vi har även hittat en bra dynamik i vårt anfallsspel, där vi har hittat sätt att skada motståndaren på flera olika vis och våra hot bakom motståndarens backlinje är betydligt mer konkreta nu gentemot tidigare. Det är fortfarande så att vårt försvarsspel är ett väldigt bra anfallsvapen för oss. Flera av våra mål kommer via omställningsspelet. Det finns i och med det mer att hämta ur gruppen. Inte minst i vår speluppbyggnad. Vi hade en bra speluppbyggnad under stora delar av våren. Det som saknades då var en tillräckligt bra slutprodukt. Nu har vi den på plats.Kan vi skruva lite på hur vi, via vårt egna bollinnehav, tar oss till bra ytor och situationer så kommer vi som lag bli än svårare att hantera för våra motståndare.

Vi kan se en tydlig utveckling inom dessa områden om vi tittar på lite siffror från de senaste 6 matcherna och jämför med de 19 första matcherna. Sista 6 matcherna har vi tagit 11 poäng, ett snitt på 1,83 poäng per match. Första 19 matcherna 0,94 poäng i snitt. En uppenbar skillnad. Var ser vi de stora skillnaderna? Antal gjorda mål sista 6 matcherna är 12, vilket ger oss ett snitt på 2,0. Första 19 matcherna 17 mål vilket ger ett snitt på 1,1. Sista 6 matcher har vi släppt in 7 mål, ett snitt på 1,16 per match. Första 19 matcherna släppte vi in 35 mål vilket ger ett snitt per match om 1,84 mål.

Vi har med andra ord blivit signifikant mycket bättre och effektivare i både försvar- som anfallsspel under de 6 senaste matcherna. Vi i ledarstaben har sett förändringen ske över en längre period. Vi har tränat bra och gruppen har hanterat den tuffa perioden vi befann oss i på ett jättebra sätt. Idag har vi spelare som kliver fram i omklädningsrummet och på spelytan och leder laget på ett helt annat vis än under våren. Att kliva fram när det är tufft är en utmaning. Det är också i dessa situationer man har möjlighet att växa som människa.

Matchen mot Täby var en match som hade lite av två ansikten. Kanske beroende på vindförhållandena till viss del. Utöver det så handlade det om att vi inte kom upp i nivå i vårt anfallsspel under första halvleken. Vi hade även en del bekymmer i vårt höga försvarsspel. Det låga försvarsspelet och inte minst viljan att försvara målet håller oss kvar i matchen vilket också gav oss chansen att haffa tre viktiga poäng framför våra supportrar. Vi får även ge en eloge till Täby som under första 45 minuterna spelade riktigt bra och vi hade svårt att få grepp på deras fina rörlighet och passningsspel. Under andra halvlek gör vi ett par justeringar och vi prickar rätt i försvarsspelet och vårt anfallsspel kuggar i på ett jättefint vis. Trion Dino, Affe och Adi har byggt bra relationer med varandra och dessa tre har verkligen bidragit till att lyfta vårt anfallsspel till en bra nivå.       

Det som är gjort är gjort och det bygger självförtroende, samtidigt kan vi inte leva på historiska resultat. Vi behöver kliva ut vid varje sammankomst och se just den sammankomsten oavsett träning eller match som att det är just idag som jag ska göra skillnad för mig och vårt lag. Den mentalitet behöver råda nu och framöver. I skrivande stund så kan vi rapportera om en bra träningsvecka där gruppen jobbar på och vi kommer under fredagen förbereda de sista detaljerna inför bortamatchen mot Dalkurd.     

Läget i truppen:
Renato fortsätter att rehabträna. Möjligen lite aktiviteter med boll under nästa vecka för honom. Sako har återhämtat sig och kört rehab under veckan. Hans status är svår bedömd just nu. Övriga friska och redo för spel.

Det är en match där både Dalkurd och Örebro Syrianska kommer att sträva efter att förbättra sin position i tabellen och skapa ett starkt avslut på säsongen. Matchen förväntas bli en spännande och intressant fotbollsupplevelse. Båda lagen har sina styrkor och ambitioner, och det kommer vara en match där varje mål kan avgöra slutresultatet. 

Vi hoppas våra supportrar orkar ta sig till Uppsala och Studenternas för att stötta vårt Syrianska och visa att vi egentligen hör hemma högre upp i tabellen! 

Dalkurd – Örebro Syrianska IF
14 Oktober, 1600 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Studenterna

Loading

Mattias Kurt
oktober 13, 2023