Syrianska följde upp förra helgens seger med en ny viktig trepoängare. Borta på Umeå Energi arena besegrades Umeå med 0-1 efter ett drömmål av Daniel Josefsson. Vinsten gör att Syrianska tar nya, starka kliv i tabellen.

Syrianska var laget som startade klart bäst och redan efter några minuter var man nära. I den 29:e minuten sprang Adi Fisic sig fri på vänsterkanten och spelade in bollen till Daniel Josefsson som fick på en fantastisk träff från ungefär 25 meter som letade sig in i målvaktens bortre kryss. Syrianska fortsatte kontra starkt och i den 40:e minuten kom Adi loss i en likadan löpning från mittplan, två mot en försvarare. Ett fint inspel till Alfred Ajdarevic som tryckte till bollen men målvakten räddade.

I andra halvlek luckrades spelet upp en aning. Syrianska skapade flera farliga chanser för att utöka sin ledning , där bland annat Alfred och Felix Bindelöv hade varsin chans att kunna utöka ledningen men Umeå-målvakten höll bollen från målet. Syrianska höll undan ledningen med ett starkt försvarsspel och fina omställningar i andra halvlek, men var ordentligt pressade i slutminuterna och under de sju tilläggsminuterna. Amar Dzevlan svarade dessutom för ett par svettiga räddningar, och bland det sista som hände var att hemmalaget drog en frispark stenhårt i ribban. Men matchen slutade 0-1 Syrianska till allas vår glädje. 

Syrianska tog tre viktiga poäng och tar efterlängtade kliv i tabellen. På de senaste 6 matcherna har vi 5 vinster, där vi dessutom håller riktigt tätt i försvaret. Nu är vi uppe på en tiondeplats med tre poäng ned till kvalplatsen. Nästa helg kommer Boden på besök till Mellringe IP. En vinst för och det kan leda säkrat kontrakt och plats i Ettan Norra år 2024. 

Umeå FC – Örebro Syrianska IF 0-1 (0-1)
29 Oktober, 13.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Umeå Energi arena 

Loading

Mattias Kurt
oktober 30, 2023