Två matcher återstår av den ordinarie Ettan-säsongen och i morgon söndag är det dags för den sista hemmamatchen, då vi tar emot Boden BK FF på Mellringe 15.00.  Vid seger har Syrianska definitivt säkrat nytt kontrakt och har fortfarande chans på en bättre placering än föregående års åttondeplats, som då var historisk. För Bodens del så ser det mörkt ut, med 6 poäng och -13 mål upp till kvalplats. Poängtapp här så är nedflyttning till division 2 klart. 

Syrianska tog med sig en riktigt skön seger hem från Umeå senast, där Daniel Josefsson blev enda målskytt i matchen med sitt drömmål i första halvlek. Vid seger på söndag mot Boden har Syrianska även teoretiskt säkrat nytt kontrakt i Ettan. Det skull även kunna bli klart redan på lördag om Stocksund som ligger på kvalplats tappar poäng emot Vasalund. Vårt Syrianska har vittring på bättre tabellplaceringar. Upp till sjundeplacerade Piteå är det fyra poäng och det hade så klart varit en fjäder i hatten att plocka ytterligare placeringar de sista två omgångarna. Ett formstarkt Syrianska som vill avsluta på topp för sina supportrar i den sista hemmamatchen för säsongen. 

Tankar från Tränarstaben inför matchen:

Säsongen lider mot sitt slut och det är dags för säsongens sista hemmamatch. En hemmamatch där vi har möjligheten att säkra kontraktet i Ettan norra tillsammans med våra supportrar.

Efter en stark 1-0 seger borta mot Umeå så har vi allt i våra egna händer. Formen är god med fem segrar på de sex senaste matcherna. Matchen borta mot Umeå var en match som vi kontrollerade på ett jättefint vis med vårt försvarsspel i 82 minuter. Under den perioden av 82 minuter skapar vi 4-5 chanser/situationer där vi borde avgjort matchen. Umeå åstadkommer en forcering efter matchminut 82 som är en av de bättre forceringar vi varit utsatta för. Tyngden och skickligheten som Umeålaget besitter och lyckas plocka fram i det skedet var imponerande. Våra spelare krigade med full energi och var beredda att offra hela sin själ ända fram till matchminut 98 för att bärga alla tre poängen till Örebro. Vi kan väl säga att vi kom undan med blotta förskräckelsen, inte minst i matchens sista minut där bollen träffar överliggaren efter en riktigt bra frispark från Umeå FC.

Vi jobbar vidare med att behålla och förstärka vårt försvarsspel. Det vi behöver göra bättre är kopplat till vårt anfallsspel. Vi behöver skapa kontroll i spelet med boll. Gärna i högre positioner för att på så vis bli än bättre på att penetrera motståndarens försvarslinje. Det kommer även leda till att vi tappar bollen mer sällan. Vilket kommer innebära att det kommer finnas mer energi till alla spelets skeden. Vi behöver bli bättre i vår beslutsfattning i spelet med boll. Det gäller både när vi ska spela bollen genom motståndarens linjer eller hålla i den för att rotera med bollen. Men inte minst gäller det när vi får målchanser. Vem har bäst läge? jag som har bollen eller någon annan. Den som har bäst läge ska stå för avslutet. Dessa detaljer avgör matcher och det är detaljer som tar tid innan dem är fullvärdigt på plats.

Vi fortsätter träna bra tillsammans under veckan, även om truppen börjar bli aningens slitna. Inget konstigt med det i sig då säsongen är lång och den lider mot sitt slut. Matchen mot Boden kommer vara final nr. 5 av 6. Vi är laddade och vill kliva ut på Mellringe IP på söndag och fortsätta på den inslagna vägen med ytterligare en trepoängare. Det vore skönt och viktigt för klubbens framtid att säkra kontraktet redan nu på söndag.

Läget i truppen:

Målvakt Amar Dzevlan är avstängd efter sitt tredje gula kort, Kevin Dyplin nyopererad och aktuell för fotboll tidigast februari 2024. Renato fortsatt sin rehab, Mamadu Djau är skadad och Sajed Jebnoun har flyttat tillbaka till Frankrike. Övriga lirare är redo att göra allt som krävs för att ta ytterligare en seger.

Bodens BK FF har haft en volatil säsong som präglats av höga toppar och djupa svackor. Efter en stark säsongsstart och topplaceringar hamnade man i en tung svit. Man kämpar fortfarande för att vara kvar i Ettan norra, men nu börjar man närma sig slutet. Boden har 6 poäng och 13 mål upp till Stocksund på kvalplats. Vilket betyder att allt behöver gå deras väg i två omgångar för att de ska vara kvar i Ettan norra. I förra omgången spelade laget 0-0 hemma mot Sylvia, som är det lag som är helt klart för nedflyttning. 

Örebro Syrianska IF – Bodens BK FF
5 November, 15.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
november 4, 2023