Örebro Syrianska gör sig redo för en ny match i Ettan Norra och denna omgång reser laget till Norrland för match mot Umeå FC. Avspark kl 13:00 på söndag. Laget reste i riktning mot Norrland redan under lördagen. Allt för att komma så väl förberedda som möjligt. 

Senaste omgången stod Syrianska för en fantastisk insats och besegrade serieledarna Sandviken med 1-0 på hemmaplan. En riktigt fint utförd insats som gav en stark seger och tog oss över nedflyttningsstrecket.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Örebro Syrianska IF – Sandvikens IF 1-0, ett resultat som vi ska vara otroligt stolta över. Ett resultat som påvisar vilken högstanivå den här gruppen har. Det visar även vad som krävs av varje enskild spelare för att man ska var ett lag för den absoluta toppen. Utöver den individuella skickligheten så behöver det finnas en stark lojalitet till laget, sina lagkamrater och matchplanen. Vårt försvarsspel mot Sandviken var ett av de bättre vi har presterat i Ettan sedan vi klev upp den nivån. Vi klev inte ett steg fel under hela matchen. Sandviken hade mycket boll i spelet. Trots det så upplevde vi oss inte särskilt hotade mot ett lag som med 99,9% säkerhet spelar i Superettan 2024. Vi lyckades inte sätta vårt anfallsspel på den nivå vi vet att vi kan, vilket gör det särskilt spännande som tränare. Kan vi säkerställa denna nivå försvarsspel och utveckla vårt anfallsspel ytterligare så kommer den totala nivån bli riktigt intressant. När vi får våra relationer att sitta i anfallsspelet och kommer in bakom motståndarnas linjer så är vi riktigt bra. Målet från Adi var fotbollsgodis de luxe. Dino som har exploderat i sin utveckling, blir mer och mer en motor i vårat spel. Skicklig i presspelet och stark i spelet med boll. Bolltappen som fanns där tidigare blir mer och mer ovanliga. Beslutsfattningen i spelet med boll bättre för varje vecka. Amar håller sin 4:e nolla på åtta spelade matcher. 50% nollor måste vara bäst i serien.

Med tre matcher kvar att spela så ligger vi precis över kvalstrecket. Viktigt att komma ihåg att tabellen kommer cementeras och gälla efter 30 omgångar. Vi har tre matcher kvar, tre finaler som ska avverkas en i taget. Det kommer krävas starka prestationer i alla tre matcherna för att säkra det åtråvärda Ettan-kontraktet. Umeå borta kommer bli första tuffa uppgiften av tre. Vi vann hemma 1-0, ett resultat som inte speglade matchen. Umeå var det bättre laget och vi kom undan med blotta förskräckelsen. Det kommer bli en riktigt tuff match. Vårt självförtroende inför matcherna mot just Umeå på bortaplan är starkt. Vi har två raka 3-2-segrar och vi kommer göra allt vi kan för att låta den trenden bli ytterligare en match längre.

Läget i truppen:
Dino är avstängd och Renato rehabtränar fortfarande. Mamadu Djau är skada återigen medan Sako prövas på träning för att se om han kan spela. Övriga ska vara tillgängliga för spel. Ödmjukhet, förberedelser och en beredskap att göra det som krävs kommer vara helt avgörande för att vi ska kunna tävla om tre poäng i Umeå på söndag. Varje spelare kommer vara viktig, oavsett om man startar eller börjar på sidan. Vi förlorar och vi vinner tillsammans. Vi ledare är övertygade om att samtliga spelare är införstådda i just denna fråga. Det gäller nu att gå från tanke till handling. Kan vi göra det så kommer bussresan hem från Umeå  bli ett rent nöje.

Umeå kommer från två raka segrare och har säkrat kontraktet för spel i Ettan Norra till nästa år. Senast besegrades tabelljumbon Sylvia med 1-2 borta. I laget har man ex-Syrianskaanfallaren Kerfala Cissoko som leder interna skytteligan i laget med 13 mål. En spelare försvaret i Syrianska behöver ha koll på. Senaste mötet lagen mellan var i premiären där Syrianska kunde vinna med 1-0 på hemmaplan.

Umeå FC – Örebro Syrianska IF
29 Oktober, 13.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Umeå Energi arena 

Loading

Mattias Kurt
oktober 28, 2023