I morgon lördag vankas det ny Ettan-omgång för Örebro Syrianska. Denna gång är det hemma på Mellringe som gäller och för motståndet svarar tabellfyran Nordic United FC. Avspark 16:00 och fri entré då sponsorer tillsammans privatpersoner bjuder på entrén för alla närvarande.

Örebro Syrianska kommer till matchen med sprängfylld energi efter matchen senast mot Hammarby TFF. Insatsen satt fint även om inte det blev en vinst och vi hoppas laget nu kan bygga vidare på det. Att matchen som stundar tillhör en av säsongens tuffare uppgifter är vi väl varse men hemma på Mellringe IP går vi alltid för tre poäng. Inte minst med ett stort gulrött stöd i ryggen. Man saknar dock lagkapten Filip Drinic som är avstängd. På den positiva sidan är äntligen Mamadu Djau tillbaka till matchtruppen och även brassen Renato Da Silvia Brito är spelklar.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Efter en gedigen insats borta mot Hammarby TFF där vårt låga försvarsspel firade stora triumfer står vi inför att bli lite bättre i vårt höga försvarsspel och hitta fler vägar i vårt anfallsspel. Under veckan fick vi jobba en del med anfallsspelet då vi mötte IFK Örebro i Distrikts cupen. Det blev en 7-4 seger (tre bonusstraffar) och ett antal ytterligare chanser som vi kunde förvaltat bättre. Det som blir viktigt är att vi får fler spelare involverade i avgörande skeden och att dessa spelare blir tydligare i det de ska eller vill göra. Dessa detaljer genomsyrar vårt arbete på träningsytan just nu. Under lördagen kommer United IK Nordic till Mellringe IP. Ett lag som har tagit Ettan norra med storm. Direkt ett topplag som nykomling är mycket imponerande. Vi minns förlusten på bortaplan med 2-0 tidigare i år. En match där United vinner rättvist och vi får jobba riktigt hårt för att försvara oss under matchen.

Efter matchen mot Hammarby så upplever vi att laget har kommit tillsammans på ett positivt vis igen och vi ger varandra den energi som krävs för att vår prestation ska bli så bra som bara är möjligt. Det kommer krävas under lördagen att samtliga spelare är på plats med viljan att löpa extra meter för varandra, att vinna dueller och andrabollar i spelet samt acceptera att det kommer finnas perioder under matchen när saker och ting inte stämmer precis som vi önskar. Spelare och ledare är medvetna om att detta är en mycket speciell match för klubben Örebro Syrianska IF på flera plan. Vi är 100% redo att försvara klubbmärket med all den kraft och energi som krävs.

Läget i truppen:
Filip avstängd, Dino sjuk under veckan men tränar under fredagen, Mamadu är äntligen redo för att vara uttagen i truppen. Renato är spelklar. Som vi sagt tidigare konkurrenssituationen styvnar rejält och det kommer hjälpa oss att bli ännu bättre. Vi längtar efter en trepoängare som vi vill fira på Mellringe IP med våra supportrar. Nu hjälps vi åt och ser till att det blir nu på lördag som detta ske

Nordic United FC var ganska länge med om en direktplats till superettan, men har tre raka förluster i ryggen. Nykomlingen har skrapat ihop 36 poäng inför omgången och innehar en fjärdeplats med fem poäng upp till en kvalplats. Man kommer senast från förlust på hemmaplan mot seriens formstarkaste lag Sollentuna FK med 1-2 på Södertälje fotbollsarena. Nordic är bland dem lagen som släppt in minst mål av samtliga Ettanlag. Framåt har man målsprutan Shergo Shhab som visat framfötterna med tretton mål. 

Örebro Syrianska IF – Nordic United FC
9 September, 16.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
september 8, 2023