På ett fullpackad Mellringe IP ägde en intensiv match rum när Örebro Syrianska välkomnade Nordic United FC under Familjedagen. Med 753 entusiastiska supportrar närvarande var det en dag full av aktiviteter både på och utanför planen. Barnen hade tillgång till hoppborgar, spel, ansiktsmålning och andra underhållningar.

Klockan 16:00 blåste domaren liv i vad som verkade vara en vanlig match. Båda lagen startade starkt, men det var Nordic som tidigt, i minut 3, tog ledningen med ett långskott. Trots detta tidiga mål fanns fortfarande hopp hos spelarna och supportrarna. Syrianska pressade på för att kvittera och försvarade starkt för att undvika att Nordic utökade sin ledning. Efter drygt 20 minuter i matchen hittade bollen fram till Sako Hamed, som kvitterade med ett mål som domaren till slut dömde som inne. Kort därefter kunde Sako vackert språngnicka in bollen och ta ledningen med 2-1. Syrianska försvarade sedan klokt för att behålla sin ledning fram till halvtid. I den åttonde övertidsminuten i första halvlek satte Alfred Ajdarevic 3-1 på en hörna och Syrianska kunde glada gå in i halvtid med en stark ledning. 

Andra halvlek började med högt tempo. Nordic kämpade för att jämna ut matchen, och Syrianska försökte behålla sin ledning. Trots det ledde slarv i försvaret i minut 51 till att Nordic reducerade till 3-2. Kort därefter fick Nordic en straffchans, Dzevlan räddade skottet, men Nordic kunde trycka in returen och kvittera till 3-3. Båda lagen kämpade hårt för att ta ledningen. Syrianska visade förbättringar både i försvar och anfall. Tyvärr fick Syrianska Youla utvisad med 30 minuter kvar av matchen efter 2 gula kort. Båda lagen fortsatte skapa chanser, trots en man mindre hos Syrianska. I minut 88 så lyckas Syrianska göra 4-3 genom ett fantastiskt skott av Dino Salcinovic och ta ledning. Tyvärr höll inte ledningen länge och Nordic kvitterade strax därefter. Det fortsatte skapas chanser under övertiden av båda lagen men det blev till slut 4-4 (3-1) och delad poäng. 

En poäng med mersmak och vi laddar inför nästa match mot Vasalund.

Örebro Syrianska IF – Nordic United FC 4-4 (3-1)
9 September, 16.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Mellringe IP

Loading

Gabriel Ibrahim
september 10, 2023