I morgon kväll är det äntligen dags för Ettan Norras omstart. Höstsäsongspremiären går av stapeln borta på Södertälje Fotbollsarena 16.00 som spelas mot serietrean, IK Nordic.

Södertäljelaget IK Nordic är ett motstånd som Örebro Syrianska ännu inte stött på i seriesammanhang. IK Nordic tog steget upp till Ettan i år, där man gör sin första säsongen någonsin i Ettan. För Nordic är ambitionen tydlig, föreningen vill ta sig upp till fotbollens finrum. Med kraftiga ekonomiska muskler i ryggen är målsättningen uttalad uppåt och inför säsongen har det trillat in en rad namnkunniga spelare. Sebastian Rajalakso, Dejan Garaca och Nsima Peter är tre spelare med rejäla meriter. Man har även i dagarna förstärkt med ett klassförvärv till med offensive Adhavan Rajamohan, men tappat en viktigt kugge i Alexander Michael, som lämnat för spel i Libanon. Nordic har Ettans bästa målskytt, som svarat för hela tio mål under våren, Shergo Shab. För seriens sydligaste gäng har starten på säsongen också varit klart godkänd. 29 poäng har spelats ihop efter fjorton matcher vilket räcker till en tredjeplats. Två poäng efter serieledande Dalkurd.

Även i Syrianska-lägret har det hänt saker. Grace Tanda har lämnat den randiga sfären medan nyförvärv anslutit. Anfallaren Hamed Sako finns med i truppen och lär debutera nu på lördag. I Syrianska har det nu gått två raka seriematcher utan förlust. Förvisso något kryss för mycket men sviten skänker ändå en grundtrygghet. Förhoppningen är så klart att fortsätta vara svårslagna och därmed ta sikte uppåt i tabellen.

Syrianska tvingas undvara Amadou Kalabane och Konrad Gustafsson, som fick sina tredje varningar innan uppehållet mot Sollentuna. Mamadu som varit skadad hela våren är fortfarande inte tillgänglig. Han har dock börjat träna desto mer med laget.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Äntligen är det dags för återstart av Ettan norra och omgång 15. Vi åker till Södertälje och möter Nordic United FC som har gått riktigt starkt under våren. Det kommer bli en riktigt tuff uppgift för vår del. Vi har under en period jobbat med att utveckla vårt anfallsspel. 14 mål på 14 omgångar är inte i paritet med hur vi vill att vårt anfallsspel ska se ut. Vår speluppbyggnad och possessionspelet fungerade helt ok under våren. Vi hade en del bekymmer att ta oss till 100% målchanser, och när vi väl lyckades med det så var vi inte tillräckligt skickliga i våra avslutslägen. Vårt försvarsspel har fungerat väl även om vi i perioder hamnat aningen för lågt och fått jobba hårt för att skydda vårt mål.  Vi har under senare delen av våren samt sommaren jobbat med att hitta ett bättre sätt att komma in i spelyta 3 och i straffområdet för att skada motståndaren oftare och på ett bättre vis. Vi i ledarteamet tycker att vi har fått många bra svar på den frågan under träning och i träningsmatcher, inte minst i matchen mot ÖSK U21. Vi har en riktigt bra grupp av spelare som svarar upp bra på taktiska dispositioner och utvecklingen av vår spelidé. Vi hoppas och tror att vi kommer få se framsteg i vårt anfallsspel redan i återstarten på lördag.

Läget i truppen:
Vi har förstärkt truppen med en anfallare från Italien, Hamed Sako. Vi tror att Hamed är en spelare som kommer passa in bra i vårt sätt att spela anfallsfotboll på. Vi tror även att han kommer bidra med ett bra presspel som ska leda till att vi kan erövra bollen högre upp i banan oftare. Vi kommer sannolikt förstärka med ytterligare någon spelare under fönstret.

IK Nordic – Örebro Syrianska IF
29 Juli, 16.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Södertälje Fotbollsarena 

Loading

Mattias Kurt
juli 28, 2023