Örebro Syrianska värvar Hamed Sako. Den 24-åriga anfallaren kommer senast från spel med Lavagnese i italienska Serie D.  Avtalet sträcker sig över säsongen 2024.

-Efter en vårsäsong där delar av vårt anfallsspel inte fungerat tillräckligt bra så var analysen från oss i ledarteamet att vi saknat en specifik forwardtyp. En forwardtyp där vi får en spelare som klarar av vår typ försvarsspel samtidigt som han har förmågan att vara ett bra djupledshot. En spelare som behöver hantera att vara delaktig i spelet felvänd och inte minst vara en spelare som tar sig in i straffområdet och  är beredd att göra det som krävs för att sätta bollen i mål. Kravbilden är komplex och det är synnerligen svårt att hitta utpräglade målskyttar som besitter de egenskaper vi letat efter. Under sommaren har vi tittat på några olika spelare och vi har haft två anfallare på provspel. Vårt val har till slut landar på Hamed Sako. Sako har gjort ett mycket gott intryck på oss vid träning och matcherna mot ÖSK samt BK Forward. En ambitiös spelare som har kraften, farten och viljan att bidra i samtliga situationer på planen. När han utvecklar sina relationer med resterande spelare i laget så är vi övertygade om att han kommer vara en spelare som gör skillnad för oss redan under hösten 2023. Det ska bli väldigt spännande att följa Sakos utveckling hos Örebro Syrianska IF den närmaste tiden, säger tränarstaben 

-Jag valde Örebro Syrianska, först för att laget ville ha mig och för det andra för att jag såg ett lag som är som en familj. Jag vill ta del av den här familjen och visa alla mina kvaliteter. Jag är här för att göra mål hur som helst, när som helst, säger Sako

Loading

Mattias Kurt
juli 27, 2023