Örebro Syrianska IF är nu klara för omgång två i Svenska Cupen efter att ha besegrat Division 2-laget FBK Karlstad. Syrianska kunde avgöra matchen i de sista minuterna när dem tog ledningen med 1-2.

Matchen mot FBK Karlstad var intensiv och målrik, och Syrianska satte tonen redan från början genom att pressa motståndarna högt. Det dröjde inte länge innan Syrianska öppnade målskyttet. Efter elva minuters spel fann Mohamed Youla sin lagkamrat Grace Tanda inne i straffområdet, och Tanda kunde sätta dit 0-1-målet. Det var en drömstart för Syrianska, som också hade flera chanser att utöka sin ledning under den första halvleken. Men i den 35:e minuten tilldelades FBK Karlstad en straff, som de säkert förvaltade och därmed nådde halvtidsresultatet 1-1.

Syrianska fortsatte att dominera spelet i den andra halvleken, och majoriteten av spelet ägde rum på FBK:s planhalva. Trots flera möjligheter lyckades Syrianska inte få bollen i nätet. Skotten gick antingen över eller bredvid målet. I den 57:e minuten skapade Syrianska ett bra läge att öka sin ledning, men avslutet misslyckades. Även FBK Karlstad hade flera chanser att ta ledningen under matchen. Mot slutet av matchen genomförade Syrianska flera spelarbyten, och det avgörande målet skulle komma i den 80:e minuten. Daniel Mushitu hittade rätt och placerade bollen snyggt bakom FBK:s målvakt, vilket också blev avancemangsmålet för Syrianska.

Med denna seger är Syrianska nu vidare till nästa omgång i Svenska Cupen och får möta tuffare motstånd från Allsvenskan eller Superettan. Laget kan vara nöjda med sin prestation och ser fram emot att ta sig an nya utmaningar i turneringen.

FBK Karlstad – Örebro Syrianska IF 1-2 (1-1)
7 juni, 19.00 – SV Cupen
Örsholmens IP

Loading

Mattias Kurt
juni 8, 2023