Efter vinst borta i veckomatchen i Svenska cupen är det nu dags att vända hem till Mellringe IP och bygga vidare på den känslan med en efterlängtad seger på hemmaplan. Det är Stockholm Internazionale som kommer på besök i Ettan Norras tolfte omgång, som startar Lördag 10 juni kl. 16:00.

Spelet sitter bra, men både otur och kanske framförallt oskärpa har gett Syrianska två raka förluster i Ettan Norra, senast borta mot Karlstad Fotboll. Imorgon lördag måste målchanserna sitta, för det är ännu ett tufft lag att möta. En av seriefavoriterna, Stockholm Internazionale, står för motståndet på Mellringe IP och rödgult ser fram emot utmaningen. Matcherna duggar dock tätt just nu, morgondagens blir den tredje på åtta dagar innan det blir match igen på torsdag. Det sliter såklart på truppen och var anledningen till att man roterade mycket i Svenska cupen.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Efter två raka 1-0- förluster där prestationerna har varit riktigt bra så var det skönt att vinna med 2-1 borta mot FBK Karlstad i veckan. Avancemanget till Svenska cupens omgång 2 är klart. Det kommer bli spännande att se vad som blir vår nästa utmaning i cupen. Prestationsmässigt i seriespelet så har vi varit riktigt bra den sista tiden. Vårt försvarsspel sitter bättre och bättre. Vi ser strukturer i vårt anfallsspel som håller bra nivå. I matchen mot IF Karlstad så kom vi till situationer och målchanser utifrån vårt egna spela dubbelt så ofta som våra motståndare. Detta är en del i vårt spel som vi jobbat med över tid. Viktigt att vi utifrån bollinnehavet kan spela oss till målchanser. Att vi kommer skapa möjligheter utifrån vårt höga försvarsspel, det vet vi sedan tidigare. Ett viktigt steg för oss nu är att vi blir mer tydliga och rejäla i båda straffområden, men inte minst i motståndarens. Det kommer krävas explosiva löpningar, timing och en offervilja för att vi ska göra målen som krävs för att vinna fler matcher. Vi vill se mer av just denna tydlighet på ett bättre vis redan på lördag mot FC Stockholm Internazionale.

Läget i truppen:
Mamadu fortfarande skadad. Han har genomgått röntgen, vi väntar svar och håller tummarna. Oskar drabbades av en fraktur (armen) i matchen mot FBK i cupen. Vi får se hur lång tid han behöver innan fotboll är aktuellt igen. Koss är tillbaka i träning och har en bra chans till matchen på lördag. Övriga friska och redo för spel.

Det är små detaljer som är skillnaden på att vara ett topplag, mittenlag eller bottenlag i den här serien. Vi har det som behövs i mångt och mycket. Vi behöver öka noggrannheten, tydligheten och offerviljan i vårt offensiva spel. Kan vi göra det och sedan leverera prestationer likt de senaste gång efter gång, över tid så är vi ett topplag. Det är inget att vänta på, bara ut och göra.

Fjolårsnian Stockholm Internazionale var tippade som den kanske största favoriten inför denna säsong och har levt upp till förväntningarna. Med fem segrar, tre oavgjorda och fyra förluster ligger man på femteplats och fem poäng bakom tvåan Sandviken. Man har varit särkilt starka på bortaplan och kommer senast från en stark bortavinst mot Hammarby TFF. Inför året har man värvat ett intressant lag, med flera erfarna spelare som förre Ettan-skyttekungen Ekin Bulut som kommer från Allsvenska IK Sirius.

Sändning av match
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay tillsammans med lokalmedietitlar (i vårt fall Na.se) kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. En match per vecka kommer även att sändas av C More på Sportkanalen och i deras strömningstjänster.

Matchbiljett
Biljetter till våra hemmamatcher i Ettan Norra köps enklast online via Ticketco. Biljetter kan även köpas på matchdagen i biljettkassan.

Örebro Syrianska IF – Stockholm Internazionale
10 Juni, 16.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
juni 9, 2023