Onsdag kväll spelar Örebro Syrianska i Svenska Cupen mot division 2-laget FBK Karlstad. I potten ligger ett möte i nästa omgång mot ett lag från Allsvenskan eller Superettan på hemmaplan. Med tanke på matchens vikt kommer Örebro Syrianska ställa upp med det bästa möjliga lag. 

Örebro Syrianska vann mot Yxhult i kvalfinalen i Svenska Cupen. Man avgjorde matchen ganska tidigt och kvalificerade sig för spel till omgång ett. För en tid sedan stod det klart att Syrianska lottats mot division två-laget från Värmland, FBK Karlstad. Örebro Syrianska kommer senast från en knapp förlust borta mot Karlstad Fotboll, där man var det bättre laget sett över hela matchen. Nu är den matchen historia, och istället siktar vi nu in oss på cupspel, och att säkra ett avancemang till omgång två.

Motståndarlaget FBK Karlstad spelar i division två Norra Götaland, en serie Örebro Syrianska känner till. Syrianska spelade där 2019 och tog hem den. Man har blandat och gett  i säsongsinledningen, med femton poäng ligger man på sjätte plats. FBK Karlstad har på pappret ett relativt rutinerat lag där dem flesta spelare har spelat i divison ett-fotboll. Man kommer senast från en stark prestation mot serieledarna Stenungsund IF där man fick med sig en poäng på hemmaplan, som man dessutom är obesegrade på.

FBK Karlstad – Örebro Syrianska IF 
7 juni, 19.00 – SV Cupen
Örsholmens IP

Loading

Mattias Kurt
juni 6, 2023