I morgon torsdag spelas vårsäsongens sista bortamatch och för Örebro Syrianska del gör vi detta bokslut i Motala. Motala AIF väntar på Idrottsparken Motala med avspark kl 19:00.

Örebro Syrianska är ett av många lag som är inblandade i ett getingbo till bottenstrid. Med samma poäng ned till negativt kval som de som ligger på platsen, med två matcher kvar att spela innan uppehållet. Trenden har varit nedåtgående i resultatet, trots bra matcher mot både Vasalund, Karlstad och nu senast Stockholm internatzionale, där det blev förlust med 0-1 på hemmaplan. Nu försöker vi vända på detta på torsdag för att sedan avsluta hemma mot Sollentuna för en helt okej vårsäsong.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Ytterligare en förlust, en tredje i rad med 0-1 på tavlan efter fulltid. Ingen oro när det gäller våra prestationer samtidigt viktigt att vi tar vår situation på största allvar. Det är i stunder som dessa vi kommer se vilka som har förmågan att hantera press på bästa vis. Det gäller att kliva fram och vara modig i sitt spel och ha förmågan att lyfta sina lagkamrater på ett positivt vis. Tidigare matcher Vasalund och Karlstad så var våra prestationer tillräckligt bra för att ta tre poäng.  Däremot var matchen mot FC Stockholm en match där vi möter ett väldigt spelskickligt lag. Kanske bästa laget vi mött hittills under våren. Ett lag som lyckas spela sig ur vår press gång efter gång, där vi fick jaga mycket boll och de gjorde det jobbigt för oss. Det leder till att vi är trötta när vi väl erövrar bollen och våra tekniska misstag blir väl många. Ett scenario som man som tränare och spelare vill undvika. Vi saknar fortfarande tydlighet i spelet runtomkring och i offensivt straffområde. Det är framförallt i det spelet vi behöver kliva fram. Vårt låga försvarsspel ser fortsatt tryggt och stabilt ut. Det blir viktigt att vi kan sätta styrning och press i vår första linje på ett bättre vis framöver och på så vis tvinga motståndaren till svåra aktioner med bollen. I matchen mot Motala AIF på torsdag så vill vi sätta våra försvarsgrunder högt upp i banan. Vi vill även utveckla spelet med boll, vi ska bli tryggare i speluppbyggnaden för att sedan bli tydligare och mer bestämda i avgörande skeden. Reaktionen i spelargruppen har varit bra. Vi känner att spelarna har klivit fram på träningen under veckan och visat vad det handlar om. Alla som tillhör vår grupp, oavsett roll eller position, bär ett ansvar att göra allt man kan för att varje träning och match ska bli så bra som möjligt. Med en brinnande revanschlusta kommer vi komma väl förberedda till matchen mot Motala på torsdag.

Läget i truppen:
Mamadu fortsatt i rehab. Oskar har precis opererat sin fraktur i armen och kommer förhoppningsvis vara tillbaka när vi drar igång inför hösten igen. Övriga är tillgängliga för spel.

Motala-laget ligger på en femtonde plats inför omgången med en poäng färre än tabelltolvan Syrianska. Laget kommer från en tuff match senast, borta mot tabelltvåan Nordic. Den kampen slutade med förlust med 3-1 till Nordic och Motala är därmed är kvar i botten. Motala kommer försöka göra allt för att knippa till tre poäng på hemmaplan mot Syrianska. Men det ska vi sätta stopp för.

Sändning av match
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay tillsammans med lokalmedietitlar (i vårt fall Na.se) kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. En match per vecka kommer även att sändas av C More på Sportkanalen och i deras strömningstjänster.

Motala AIF – Örebro Syrianska IF
15 Juni, 19.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Idrottsparken Motala

Loading

Mattias Kurt
juni 14, 2023