Örebro Syrianska spelade under torsdagskväll mot Motala AIF på ett soligt Idrottsparken i Motala. Efter en spelmässigt bra första halvlek med stort spelövertag var det ändå Motala som kunde ta ledningen i halvtid. Felix Bindelöv satte glädjande dit kvitteringen tidigt i den andra halvleken. Mushitu slog till tätt inpå och satte spiken i kistan med 1-2 och den rödgula trepoängaren var ett faktum.

Till dagens match gjorde inte tränarstaben några förändringar i startelvan utan man ställde upp med samma elva som senast. Örebro Syrianska inledde matchen offensivt och skapade en farlighet med hjälp av ett inlägg redan efter åtta minuter. Ajdarevic kom högst på Josefs inslagna boll men nicken gick en bit över målet. I den 42:a minuten kunde Motala ta ledningen med 1-0 via ett drömmål, en orättvist ledning då Syrianska kontrollerade halvleken. Trots det stora spelarövertaget för de rödgula kunde Motala gå med 1-0 ledning i halvtid.

Örebro Syrianska fick en drömstart på andra halvlek. Josef Ibrahim slog en perfekt hörna som Bindelöv snyggt kunde skarva in och kvittera till 1-1 i 48:e minuten. I den 57:e minuten var det Mushitu tur att hota framåt när han bröt in från vänsterkanten och drog till med en hederlig tåfjutt som gav ledning till Syrianska med 1-2. Direkt efter hade Kalabane ett skott som kunde utöka ledningen men träffade ribban endast. Syrianska höll upp ett bra försvarsspel under hela matchen, och tog tre välförtjänta poäng. Segern ger gladare killar kommande vecka och skönt att få vinna, nu väntar Sollentuna hemma i sista matchen innan man går på ledighet. 

Motala AIF – Örebro Syrianska IF 1-2
15 Juni, 19.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Idrottsparken Motala
Bild: MVT 

Loading

Mattias Kurt
juni 16, 2023