Till helgen spelas den elfte omgången av Ettan Norra och för Örebro Syrianska väntar match på bortaplan. Bussen tar oss mot Karlstad och tabelljumbon Karlstad Fotboll som öppnar grindarna till Tingvalla IP.

I lördag blev det en tung förlust hemma mot Vasalund efter att ha släppt in matchens enda mål i den 87:e minuten. Syrianska gjorde en riktigt bra match, med klara målchanser och 9-2 i antal skott på mål och borde tagit tre poäng på hemmaplan. Vi tar med oss vårt starka spel när Syrianska imorgon fredag möter Karlstad Fotboll borta på Tingvalla klockan 19.

Örebro Syrianska ligger för närvarande på nionde plats i en division som känns svår, där förhandsfavoriterna Dalkurds och Sandviken kopplat ett visst grepp i toppen tillsammans med överraskningen Nordic, följda av Hammarby. Samtidigt har 2 andra tippade topplag som Vasalund och Karlstad börjat sämre. 

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Årets bästa insats slutade med 0 poäng. En snöplig förlust hemma mot Vasalund efter sent mål i förra omgången var känslomässigt tuff direkt efter slutsignalen. Vi ledare blir otroligt glada när vi på efterföljande träning möter en spelargrupp som delar vår bild av matchen och som har förmågan att utvärdera vår insats utan att fastna för mycket i resultatet. Prestationen var gott och väl tillräckligt bra för att vi skulle vunnit matchen. Det betyder att om vi fortsätter att hålla våra prestationer på denna nivå så kommer poängen komma in på kontot på ett stadigt vis. Vårt försvarsspel blir bättre och bättre för varje match. Vi är bra organiserade och det finns en tydlighet när vi ska gå från den ena delen i vårt försvarsspel till den andra. Mot Vasalund så var det höga försvarsspelet på plats och då blir helheten väldigt bra. Gällande vårt anfallsspel så kunde vi se en tydligt utveckling i vår speluppbyggnad och en mognad i spelet med boll. Vårt beslutsfattande var riktigt bra. Det finns delar i hur vi ska skapa fler 100-procentiga målchanser, som blir nästa steg för att vi ska bli än svårare att hanteras för motståndarna. På fredag rullar bussen till Karlstad och det ska bli spännande och se om vi kan bli ännu lite bättre i vårt spel in mot spelyta 3. Återigen så blir det viktigt att vi utför våra grunder på ett bra vis samtidigt som vi bygger på med delar av vårt spel som behöver bli bättre. Vi får inte luras in i att Karlstad är ett svagt fotbollslag. Det är ett lag som har en trupp redo för att tävla i den absoluta toppen. Ska vi ha en chans att få med oss poäng från Tingvalla så behöver vi en maxad prestation från varje individ på planen och vi sidan av.

Läget i truppen:
Mamadu fortsatt skadad och rehabtränar. Kevin är avstängd efter en sen utvisning i matchen mot Vasalund. Dennis drabbades av en fotskada i cupmatchen mot Ervalla SK i måndags. Vi hoppas Dennis kommer vara redo till fredagens match. Övriga tillgängliga för spel.

Karlstad Fotboll har blandat och gett i säsongsinledningen, med åtta poäng ligger man på sextonde plats och är tabelljumbo. Många såg Karlstad som ett av favoritlagen att ta hem Ettan Norra i år, men man har  inte fått det att funka än. Man tog in Sven-Göran Eriksson som sportchef i år och lyckades plocka in spelare från högre divisioner i form av försvararen Ilir Berisha och anfallaren Erik Björndahl, en gång superettan skytteligavinnare samt Johan Bertilsson som man fick in från Allsvenska Degerfors (som missar hela säsongen pga skada), men trots det har det inte fungerar för Karlstad. 

Sändning av match
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay tillsammans med lokalmedietitlar (i vårt fall Na.se) kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. En match per vecka kommer även att sändas av C More på Sportkanalen och i deras strömningstjänster.

IF Karlstad Fotboll – Örebro Syrianska IF
2 juni, 19.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Tingvalla IP

Loading

Mattias Kurt
juni 1, 2023