Örebro Syrianska fick se sig besegrade i tuffa bortamötet mot Karlstad Fotboll, där hemmalaget vann med 1-0.

Syrianska satte sig på bussen och åkte till Karlstad för bortamatch mot Karlstad Fotboll, ett Syrianska som vid seger kunde ta två steg i tabellen. Karlstad å sin sida har haft en tuff säsong resultatmässigt, som vid seger kunde lämna jumboplatsen.

Gästande Syrianska stod upp på ett bra vis, skapade ett par chanser. Bortsett från en period i slutet på första så skapade Karlstad inte mycket som hotade Syrianska.

Segermålet, och matchens enda, lät vänta på sig tills klockan passerat 85 minuter, där hemmalaget Karlstad kunde ta ledningen med 1-0, notera att Syrianska hade ett friläge innan där via Grace Tanda som målvakten kunde rädda snyggt. Jätteräddnjngen från Karlstad målvakten Mattias Karlsson i slutsekunderna räddade segern till Karlstad. Resultatet var en klar missräkning, men serien är lång och det finns många poäng kvar att spela om innan detta är avgjort i november. Härnäst väntar bortamatch igen i Karlstad för Syrianska som går in i omgång 1 av Svenska cupen för möte med division två laget FBK Karlstad på onsdag 19.00.

IF Karlstad Fotboll – Örebro Syrianska IF 1-0 (0-0)
2 juni, 19.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Tingvalla IP

Bild: Karlstad Fotboll

Loading

Mattias Kurt
juni 4, 2023