Örebro Syrianska dominerade första halvlek och skaffade sig vad som verkade som en betryggande ledning. Men 3-1 blev tyvärr 3-3 när Syrianska tog emot Piteå i omgång sju av Ettan Norra.

Syrianska tog ledningen tidigt i matchen. Josef Ibrahim ställde Piteåmålvakten när han placerade in 1-0 via straff. I den 25:e minuten utökade Örebro Syrianska till 2-0 efter ett fint inlägg och avslut från Daniel Mushitu via nick. Några minuter senare hade Piteå reducerat för bortalaget. Strax innan halvtid kunde Örebro Syrianska utöka ledningen till 3-1 genom Alfred Ajdarevic via en snygg assist av Josef Ibrahim.

Det blev till slut en oavgjord historia på Mellringe. 3–2 i 56:e minuten, 3–3 i 80:e. En hörna som snöpligt rann igenom målvakt Dyplins händer. På slutet så böljade det fram och tillbaka med chanser åt båda hållen. Ibrahim satte en frispark från 30 meter i kryssribban och Piteå kontrade några gånger utan resultat. 

Det var ett tråkigt avslut på en fantastisk start. Syrianska dominerade spelet i stora stunder och skapade många chanser men tyvärr tappades matchen under en 25-minutersperiod i andra halvlek. Vi tar med oss lyftet i spelet de senaste två matcherna. 

Nu tar Syrianska nya tag för match mitt i veckan. Härnäst väntar Sylvia på Idrottsparken i Norrköping på onsdag 17 maj kl 19.00.

Örebro Syrianska IF – Piteå IF 3-3 (3-1)
13 maj, 12.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
maj 14, 2023