I morgon lördag är det dags för ny hemmamatch efter 2 raka bortamatcher i serien. Den sjunde omgången ska spelas och på Mellringe IP gästas vi av Piteå IF. Avspark 12:00 och vi ser ut att få ett riktigt härligt vårväder på det. 

Syrianska bröt den tunga inledningen i förra mötet borta mot Boden BK FF, och det är helt andra tongångar som lyder runt vårt rödgula lag. Nu vill Syrianska fortsätta på den inslagna vägen, putsa på detaljerna för att kunna bärga ytterligare segrar framgent. Man kommer till matchen med i princip en komplett trupp som äntligen är skadefri. 

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Norrlandsresor är ett av Örebro Syrianskas vassaste vapen i jakten på poäng i Ettan Norra. En bra resa till Boden där gruppen fick möjlighet att tillbringa mycket tid med varandra och slutade med att vi plockade med oss tre poäng och en hållen noll tillbaka till Örebro. En otroligt skön seger efter att vi fått smaka på några riktigt tråkiga förluster i inledningen av serien. Det vi har jobbat med under en längre period är vårt anfallsspel. Det handlar mycket om relationer mellan spelare, givna mönster och hur man reagerar på sina medspelares aktioner. I matchen mot Boden kunde vi se att flera viktiga bitar i vårt anfallsspel var på plats. Det tillsammans med ett välorganiserat försvarsspel är förstås viktiga delar för att vi ska ha en bra chans att vinna fotbollsmatcher. Det som kanske är än viktigare handlar om att vara dedikerad sin uppgift, att öka antalet offensiva och defensiva maxlöpningar, att kliva in varje duell på ett 100%-igt vis och vara beredd att kliva in helhjärtat i båda straffområdena. De här delarna i spelet är hörnpelaresom själva prestationen bygger. Under matchen i söndags på Boden energi Arena var dessa delar på plats. 

Denna helg är det Piteå som gästar oss på ett soldränkt Mellringe IP. Ett Piteå som likt oss inlett serien lite skakigt och lite sämre än förväntat. Vi har bra koll på lirarna från Norrbotten och vi förstår att vi kommer behöva vara beredda på att hantera deras intensiva presspel.

En bra träningsvecka har löpt på där det syns att vi har fått tillbaka självförtroendet i delar av vårt spel. Viktigt att vi är redo att göra det som är grunden för vår prestation varje vecka, i träning och match. Gör vi det så kommer lagets kvalitet vara tillräckligt hög för att tävla om ytterligare tre poäng på ett adekvat vis.

Läget i truppen
Grace är sjuk och kommer inte kunna delta i matchen mot Piteå. Resterande spelare i truppen är friska och redo att tävla. Detta gör att konkurrenssituationen är tuff men bra och utvecklande för alla som hanterar den.

I fjol gjorde Piteå IF sin andra raka säsong i Ettan Norra, det blev 38 poäng under säsongen och en elfteplats. Piteå har inlett säsongen med en seger och fem raka förluster. Segern kom i premiären mot Täby men annars har det gått knackigt för laget. Räkna med ett ganska taggat Piteå som redan under dagen anlänt till Örebro för att jaga tre välbehövliga poäng. Man saknar dock sin viktiga kugge i försvaret Dean Solomons som är avstängd efter ha tagit sitt tredje gula kort.

Sändning av match
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay tillsammans med lokalmedietitlar (i vårt fall Na.se) kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. En match per vecka kommer även att sändas av C More på Sportkanalen och i deras strömningstjänster.

Matchbiljett
Biljetter till våra hemmamatcher i Ettan Norra köps enklast online via Ticketco. Biljetter kan även köpas på matchdagen i biljettkassan.

Örebro Syrianska IF – Piteå IF
13 maj, 12.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
maj 12, 2023