I morgon onsdag är det dags för den åttonde omgången av Ettan Norra. Denna gång vankas det bortamatch då Syrianska nu under onsdagen reser till Östergötland för att ta sig an IF Sylvia på Platinumcars Arena. Avspark 19:00.

Örebro Syrianska kommer närmast från ett oavgjort resultat hemma mot Piteå, en match som borde ha slutat med en seger, då man gick till halvtidsledning med 3-1 . Man spelade ett fartfyllt anfallspel med hög press över hela planen och skapade massa målchanser under den första halvleken. Sett till spelet, målchanserna och resultatet i första halvleken var oavgjort en missräkning. Tyvärr vek vi ner oss i andra halvlek och tillät Piteå komma in i matchen då de både reducerade och kvitterade och matchen slutade 3-3 där Josef var otroligt nära att avgöra i slutet av matchen och bli matchjälte. Värt att notera Josef gör ett mål samt två framspelningar. Vi tar med oss spelet från första halvlek och effektiviteten då vi gör 3 mål till matchen mot Sylvia då, hoppas vi på 3 poäng hem till Örebro.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
En snöplig poängförlust hemma mot Piteå från helgen leder till en revanschlusta utöver det vanliga. Första halvleken hemma mot Piteå var en halvlek där vi som lag visade upp vår kapacitet i vårat anfallsspel. Vi hade bra variation i vårt spel och utnyttjade våra spelares styrkor. Vi satte Josef i spel på ett sätt som passar hon bra, vi satte Youla i spel på ett sätt som passar hon bra, Vi använde oss av Yaya på ett sätt både i presspel och i vårt anfallsspel som gav oss en dimension till inte minst i boxen. Affe kommer till sin rätt på ett jättefint vis när han kan styra vårat anfallsspel med sitt fina passningsspel. Vi skapar chanser för att göra fler mål än de tre vi lyckas göra första 45 min. Känslan var bra och det var detaljer i spelet som vi behöver göra bättre när vi kliver ut efter paus. Vi inleder andra halvleken på ett bra vis och borde/kunde avgjort matchen tidigt i andra. Istället kommer reduceringen och Piteå får ordentligt med luft under sina vingar. Senare delen av andra har vi sämre kontroll på och tidigare nämnda viktiga delar i vårt spel lyser med sin frånvaro. Ett jobbigt poängtapp där man får ge Piteå att de aldrig gav upp utan krigade på genom hela matchen. Vi ser en fortsatt god utvecklig i vårat spel. Vi behöver bli bättre på att kontrollera spelet över längre perioder och utnyttja samtliga spelares spetsegenskaper genom större delar av matcherna. När vi blir mer konsekventa i det spelet så kommer poängen att rulla in på kontot på ett bra vis.

Läget i truppen
KG avstängd efter sitt tredje gula. Sadjed är i Paris i ett familjeärende. Grace är tillbaka i träning efter magsjuka. Vi får se om han kommer vara i speldugligt skick till onsdagens match mot Sylvia. Övriga friska och redo för match.

IF Sylvia på Platinumcars Arena är en tuff utmaning. Ett spelande lag med individuellt skickliga spelare på flera positioner. Det brukar bli bra matcher där båda lagen kommer vilja kontrollera matchen med bollinnehav. Viktigast för oss är trotsallt att fortsätta på den inslagna vägen. Göra grunderna i vårat spel och sätt våra lagkamrater i bra situationer både i försvarsspel och anfallsspel. 

Sylvia har inlett året med tre segrar samt fyra förluster. Men serien är så nystartad att färgen inte ens hunnit torka i tabellen och en seger kan innebära en klättring på flera platser för de flesta lagen i serien. Precis som en förlust kan innebära ett tungt ras. Sylvia kommer närmast från en tuff holmgång med ett av de lag som antas blanda sig i årets toppstrid, IK Nordic. Matchen slutade med förlust på hemma plan med 1-3.

Sändning av match
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay tillsammans med lokalmedietitlar (i vårt fall Na.se) kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. En match per vecka kommer även att sändas av C More på Sportkanalen och i deras strömningstjänster.

IF Sylvia – Örebro Syrianska IF
17 maj, 19.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se

Platinumcars Arena

Loading

Mattias Kurt
maj 16, 2023