I morgon är det dags för hemmamatch på Mellringe IP. Syrianska, som är obesegrade de fyra senaste matcherna, tar emot Vasalunds IF. Avspark är kl 16:00 och vi hälsar alla gulrödrandiga supportrar varmt välkomna till en ny het omgång, den tionde i ordningen.

Örebro Syrianska befinner sig i en stark period. Man har verkligen fått det att stämma med tre segrar på de fyra senaste matcherna. Nu jobbar vi för den femte segern för säsongen. Även spelet de senaste omgångarna har lyft sig betänkligt och vi hoppas att laget kan fortsätta trumma på med samma frenesi. Man kommer senast från seger där inhopparen Martin Alp kunde slå till i 81:a matchminuten mot IFK Stocksund.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
På de fyra senaste matcher plockar vi 10 poäng av 12. Det ger ett bra självförtroende och en god känsla av att vi är på rätt väg. Matchen senast mot ett bra IFK Stocksund lämnade trots allt en hel del att önska. Vi vinner framförallt tack vare ett bra lågt försvarsspel, att vi var beredda att offra liv och lem för att skydda målet samt att samtliga spelare som kom in från bänken gjorde skillnad på ett positivt vis. Martin avgör matchen med ett läckert avslut på en fantastisk framspelning av Daniel. Kan vi fortsätta och hantera konkurrenssituationen på ett bra vis så kommer vi plocka en hel del poäng på vår starka bredd. 

Precis som vi visste innan så mötte vi ett spelskickligt Stocksund som kommer vara ett lag att räkna med under året. Ett lag som är svåra att komma nära inpå i deras speluppbyggnad samtidigt som de är välorganiserade i sitt försvarsspel och vinner mycket andrabollar. Vi ska vara tacksamma och glada för att vi fick med oss alla tre poängen från Jurek Arena i Danderyd. Under veckan har vi jobbat vidare med att förbättra vår speluppbyggnad och hur vi ska få spelare rättvända i spelyta 2. Vi behöver även fortsätta att justera vårt höga försvarsspel så vi ger oss chansen att vinna bollen högre upp i större utsträckning än vad vi gjorde senast. 

Under lördagen så är det seriefavoriten Vasalunds IF som gästar Mellringe IP. Ett lag med en högstanivå som räcker till i Superettan. Vasalund har inte startat som tänkt, där de håller till i undre halvan. Den senaste vinsten mot serietrean Hammarby TFF med 2-1 på bortaplan visar vilken kapacitet laget besitter. Vi är säkra på att de kommer ett mycket hungrigt Vasalunds IF, som kommer göra allt de kan för att hänga på i toppstriden. Ska vi ge oss själva möjligheten att ta tre poäng inför vår hemmapublik så blir det viktigt att vi gör grunderna och med det menar vi maxlöp, duellspel och följa matchplanen under hela matchen. Utöver det så behöver vi få fler spelare på plan som är delaktiga i spelet med boll. Alternativen för bollhållaren behöver öka och det över hela planen. Kan vi göra det så kommer vi kontrollera spelet med boll på ett betydligt bättre vis än vi gjort den senaste tiden.

Läget i truppen:
Martin är sjuk. Mamadu återigen skadad. Det har verkligen varit en vår där Mamadu haft maximal otur med skador. Den mycket talangfulle mittfältaren behöver sannolikt återigen några veckor innan det är dags för matchspel. Vi ser framemot att se honom bli skadefri så han kan visa sina kvalitéer för våra supportrar. I övrigt så mår truppen bra och är redo.

Morgondagens motståndare Vasalund, som var ett tänkt topplag, har kommit igång den senaste tiden efter en tveksam säsongsinledning. Man har fyra segrar och har besegrat två seriefavoriter IF Karlstad Fotboll med 2-0 och även Sandvikens IF med 0-2. Man har inga avstängda spelare, dvs samtliga spelare är tillgängliga. Örebro Syrianska behöver se upp med Vasalund-spelaren Christian Moses som leder den interna skytteligan. Vasalund ligger en poäng bakom Örebro Syrianska med lika många spelade matcher, och Örebro Syrianska behöver en seger för att inte riskera att halka efter i den absoluta toppen.

Sändning av match
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay tillsammans med lokalmedietitlar (i vårt fall Na.se) kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. En match per vecka kommer även att sändas av C More på Sportkanalen och i deras strömningstjänster.

Matchbiljett
Biljetter till våra hemmamatcher i Ettan Norra köps enklast online via Ticketco. Biljetter kan även köpas på matchdagen i biljettkassan.

Örebro Syrianska IF – Vasalund IF
27 maj, 16.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
maj 26, 2023