I den sjätte omgången kom säsongens andra seger. Boden besegrades med 0-2 borta på Bodens Energi Arena. Målskyttar för dagen var Daniel Josefsson och Josef Ibrahim. Det var en minst sagt efterlängtad trepoängare efter en negativ förlustsvit.

Efter fyra raka förluster väntade årets längsta bortamatch för Örebro Syrianska. Dessutom mot ett Boden som vunnit fyra av de fem inledande matcherna och således parkerade på tredjeplatsen i tabellen, med lika många inspelade poäng som ettan Sandviken. Syrianska gjorde en riktigt bra match och segern var helt i sin ordning. Sett till de skapade målchanserna var resultatet i underkant och vi hoppas att laget nu kan bygga vidare på insatsen inför fortsättningen av serien. Efter tio minuters spel kunde Daniel Josefsson slå till med ett dröm mål och 0-1 ledning, med bara fem minuter senare repriserade Josef Ibrahim bedriften 0-2.

I paus stod det 0-2 till Syrianska och i andra halvlek var det randigt för nästan hela slanten. Boden hade inte mycket att sätta emot när Syrianska stormade fram. Syrianska fortsatte att trumma på och i anfallsväg var det ständiga löpningar, kreativa lösningar och högt tempo som visades upp. Med lite bättre skärpa kunde det ha runnit i väg ytterligare men det sparar vi till nästa omgång. Förhoppningsvis är segern startskottet på en riktigt rolig säsong och härnäst väntar väntar Piteå IF på Mellringe IP.

Boden BK FF – Örebro Syrianska IF 0-2 (0-2)
7 maj, 14.00 – Ettan Norra
Na.se /Ettanplay.se Bodens Energi Arena

Loading

Mattias Kurt
maj 7, 2023