Rödgult beger sig på söndag till Bodens Energi Arena för Ettan Norras sjätte omgång där Bodens BK FF står för motståndet. Det täta matchandet fortsätter för Örebro Syrianska. Senast borta mot Täby FK gjorde man en bra match och vara nära att få med sig tre poäng, men tappade matchen till förlust. Nu väntar en tuff match mot nykomlingen Boden, som gått som tåget i starten.

Det täta matchandet fortsätter för Örebro Syrianska, som på söndag tar sig an Bodens BK FF på bortaplan i sin sjätte match för säsongen. Senast borta mot Täby FK gjorde man en bra match och vara nära att få med sig tre viktiga poäng, men tappade matchen till förlust och nu väntar en tuff match mot nykomlingen som gått som tåget, där Örebro Syrianska vill ro hem tre viktiga poäng hem till Örebro. Endast två gjorda mål på fem omgångar och nio mål insläppta, är det dags att vända på den negativa trenden för ett bättre självförtroende, och det är något som lär bli användbart mot Boden.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Förberedelserna inför matchen mot Boden på bortaplan har bl.a innefattats av kvalfinalen till Svenska cupen mot Yxhult på Mellringe IP i onsdags. Det blev seger med 3-0 och i långa stunder var det ett lovande anfallsspel och ett kontrollerat försvarsspel. Matchen mot Täby förra helgen var också ett klart steg framåt. Vårt försvarsspel är bra och vi kontrollerar Täby under första 75 min på ett bra vis. Vårt anfallsspel ser även det lite bättre ut än tidigare. Alfred Ajdarevic gör sin bästa match för säsongen. Utöver målet visar han på ett bättre rörelseschema med fler maxlöp och en tydlighet i det han gör. Vi ser framemot att Affe fortsätter på den inslagna vägen samtidigt som fler spelare ökar antalet maxlöp och vinner fler dueller. Då kommer vi bli än svårare att hantera för motståndaren och kommer få med oss fler poäng från matcherna.
 
Läget i truppen
Filip och Martin är avstängda efter tre varningar. Felix är inte heller med, men närmar sig klartecken. Övriga är friska och med i bussen på väg upp till första anhalten där vi kommer övernatta som är Skellefteå. Det är mycket positivt att vi har fler och fler spelare tillgängliga till match även om några fortfarande har en liten bit kvar till sin bästa form.

Bodens BK FF har fått en strålande start på sin återkomst till Etta Norra på de fem inledande matcherna tagit fyra segrar och en förlust och den kom mot Umeå FC. Ett facit som fört laget upp i topp av tabellen efter fem omgångar. Man kommer senast från seger mot en av seriefavoriterna FC Stockholm där man kunde bärga segern i andra halvlek med en man mer sextiotre minuter.

Sändning av match
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay tillsammans med lokalmedietitlar (i vårt fall Na.se) kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. En match per vecka kommer även att sändas av C More på Sportkanalen och i deras strömningstjänster.

Boden BK FF – Örebro Syrianska IF
7 maj, 14.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Bodens Energi Arena

Loading

Mattias Kurt
maj 6, 2023