När Svenska Cupen-kvalet nu går in sitt slutskede väntar en biljett till omgång 1 av Svenska Cupen. Under onsdagskvällen står Yxhult IK för motståndet kl 18.30 på Mellringe IP.

Det är en viktig cupmatch där det gäller att gå in med maximalt fokus för att säkra en plats i omgång ett som spelas senast 30 juni. Det var en tuff förlust senast mot Täby FK i en tuff och intensiv match där Syrianska var värda poäng. Tre dagar mellan matcherna ger dock begränsad tid för återhämtning. Rotation i elvan är högst sannolik med tanke på spelschemat. Äntligen är alla spelare på plats och tränade för fullt på Mellringe och är sannolikt uttagna till onsdag.

Yxhult likt Syrianska har haft en tuff start på säsongen, efter fem omgångar ligger man sist. I derbyt mot Forward blev det mållöst där lagen fick dela på poängen. I kvalet till Svenska Cupen slog man ut Karlslund IF genom att vinna med 2-0 på Kumla IP.

Omgång 1 i Svenska Cupen 23/24.
Där möts 64 lag, som lottas regionalt mot varandra och denna omgång ska spelas senast 30 juni. Segrarna här lottas senare mot ett SEF-lag, där allsvenska och superettanlag således går in.

Örebro Syrianska IF – Yxhult IK
3 maj, 18.30 – Kv Svenska Cupen
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
maj 2, 2023