På lördagen var det dags för Örebro Syrianska att gästa Täby FK på Vikingavallen i en spännande fotbollsmatch. Det var en match Syrianska kontrollerade i stora stunder men snöpligt nog fick man inte med sig några poäng från matchen, och resultatet blev 2-1 till Täby.

Matchen startade med bra spel från Syrianskas sida, där de hade kontroll och flera chanser att ta ledningen. Det var en del slarv från båda hållen, där felpassningar ledde till halvchanser och heta chanser
I minut 42 gör Martin och Dino ett fantastiskt arbete i att vinna tillbaka bollen på offensiv planhalva. Nadir Ayeva får tag i bollen och slog ett perfekt inlägg till Alfred Ajdarevic som nickade in bollen och tog ledningen för Syrianska. Syrianska fortsätter skapa in i sluttampen av halvleken men halvleken stängs med 1-0-ledning.

Andra halvlek var ganska lik den första, där Syrianska fortsatte att dominera spelet och skapa bra chanser, men vi lyckas inte sätta dit nummer 2. Täbys få chanser sopades snabbt av det röda försvaret och det såg stabilt ut. Men i minut 80 så kommer ett skott som ingen såg komma och Täby sätter in bollen till 1-1. De sista minuterna av matchen blev nervösa, och resultatet av en frispark gav Täby en straff, där de sätter bollen i mål och tar vinsten på tilläggstid.

Trots förlusten visade Syrianska upp ett bra spel och många chanser, vilket ger hopp inför framtida matcher.

Täby FK – Örebro Syrianska IF 2-1
29 april, 13.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Vikingavallen

Loading

Gabriel Ibrahim
april 29, 2023