Örebro Syrianska imponerade i sin kvalmatch inför Svenska cupen och säkrade sin plats i omgång ett. Laget slog Yxhult IK med 3-0 på Mellringe IP, vilket innebär att de nu får möta ett lag från Värmland i nästa omgång.

Förra året tog Örebro Syrianska sig för första gången vidare till omgång två, där de ställdes mot allsvenskans Djurgården. Laget hoppas på att kunna återupprepa den prestationen och återigen möta ett stort motstånd i nästa omgång.

Mot Yxhult hade Örebro Syrianska full kontroll över matchen från första minuten, och Dennis Koss kunde sätta ledningsmålet i matchminut 30. Martin Alp ökade sedan på ledningen till 2-0 efter sextiotvå minuter, och Josef Ibrahim slog till med lagets tredje mål efter ytterligare några minuter. Slutresultatet blev 3-0 till Örebro Syrianska.

Med en imponerande seger kan Örebro Syrianska nu se fram emot första omgången av Svenska cupen. Det återstår att se vilket lag från Värmland som kommer att stå på andra sidan, men Örebro Syrianska är redo att ta sig an utmaningen och försöka ta sig ännu längre i turneringen.

Örebro Syrianska IF – Yxhult IK 3-0 (1-0)
3 maj, 18.30 – Kv Svenska Cupen
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
maj 4, 2023