Örebro Syrianska räknar in tre nya poäng på kontot efter 0-1 mot IFK Stocksund på bortaplan. Segermålet kom med åtta minuter kvar att spela efter att Daniel Josefsson brutit ett uppspel och serverat Martin Alp, med en fantastisk lobb genom försvaret, som avancerar fram i banan innan han avlossar ett tungt skott.

Chansmässigt innehåller den första halvleken varsin klar chans. Efter tjugofyra minuter rycker Josef Ibrahim fram och avlossar ett skott som målvakten räddar. Nära ledning för Örebro Syrianska där, som fortsätter skapa några halvchanser under halvleken, men annars en relativt händelsefattig första halvlek.

Matchens enda mål kom som sagt med åtta minuter kvar att spela och det var Alp som gjorde det efter att ha kommit in från bänken tolv minuter innan det. Segern innebär att Örebro Syrianska nu klättrar upp på övre halvan, närmare bestämt till en sjundeplats. Sex poäng skiljer upp till kvalplatsen, men det är också bara fyra poängs marginal ner till negativt kval i den jämna tabellen. På lördag är det äntligen hemmamatch efter två raka bortamatcher, då får vi besök av Vasalund på Mellringe IP.

IFK Stocksund – Örebro Syrianska IF 0-1 (0-0)
21 maj, 16.00 – Ettan Norra
Jusek Arena Danderyd

Loading

Mattias Kurt
maj 22, 2023