I morgon eftermiddag är det dags för Ettan Norras nionde omgång och även denna spelas borta i Stockholm. Örebro Syrianska gästar IFK Stocksund på Jusek Arena Danderyd, med avspark 16.00.

För Örebro Syrianskas vidkommande har laget nu hunnit ladda om efter segern senast. Formen är god med två segrar och en oavgjord i ryggen och ambitionen är så klart att förlänga den sviten över helgen. Sju poäng på de tre senaste matcherna skänker välbehövlig arbetsro.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Efter en tuff inledning så är vi på en bättre plats just nu. Självförtroendet i gruppen har växt på ett bra vis. Segern mot Sylvia på bortaplan blev en bra boost för oss. På helhetsnivå så var vi nöjda med prestationen senast. Det är vissa detaljer i vårt försvarsspel och i vår speluppbyggnad som vi behöver göra bättre för att vi ska vara helt nöjda. Vi hoppas och tror att vi ska kunna se en del förbättringar inom dessa områden mot IFK Stocksund på söndag. Stocksund som har inlett säsongen på ett bra vis. Deras vinst borta mot Vasalund säger en del om deras kapacitet (4-0). Vi kommer möta ett lag som vill äga bollen och styra spelet med bollinnehavet. De är skickliga i sitt passningsspel och kommer spela bollen från spelyta till spelyta. Det kommer bli jätteviktigt att vi sätter vår organisation i försvarsspelet och att vi kan hålla oss aggressiva under de längre perioderna som Stocksund har bollen. Det kommer bli en kamp om att kontrollera matchen med bollinnehav och presspel. Vi ser verkligen fram emot att ta oss an uppgiften. Vi vet att den blir riktigt tuff, samtidigt när det blir tufft så gäller det att kliva fram och vara modiga i vårt spel.

Truppen
Koss är sjuk medan Sajed är bortrest av familjeskäl. Övriga spelare är tillgängliga.

Nykomlingen IFK Stocksund har haft en hyfsad start på sin första säsong Ettan Norra genom att ha tre vinster och fem förluster efter åtta omgångar och har skrapat till sig nio poäng.

Söndagens motståndare tog sig till Ettan Norra genom att ta hem Division två Norra Svealand, som avgjordes i sista omgången. Därmed tillhör laget numera elitfotbollen och med tanke på resultatet verkar det rymmas gott om kapacitet i truppen för att kunna hävda sig även på denna nivå. Man har lyckats värva in flera intressanta namn till truppen och även hämtat in Andreas Andersson som sportchef till klubben.

Sändning av match
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay tillsammans med lokalmedietitlar (i vårt fall Na.se) kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. En match per vecka kommer även att sändas av C More på Sportkanalen och i deras strömningstjänster.

IF Stocksund – Örebro Syrianska IF
21 maj, 16.00 – Ettan Norra
Na.se / Ettanplay.se
Jusek Arena Danderyd

Loading

Mattias Kurt
maj 20, 2023