Söndag eftermiddag var det dags för Örebro Syrianska IF att kicka igång sitt fjärde år i Ettan. I premiär matchen blir Syrianska gästade av Umeå FC på Mellringe IP. Syrianska vinner matchen med 1–0 och plockar med sig 3 poäng.

Matchen inleder med en tyst minut för kära som har omkommit som introduceras av ordförande Abraham.

Första halvlek är inte så händelserik, båda lagen får några målchanser som inte avslutas i mål. Umeå är det farligare laget och får många chanser. Umeå får i minut 25 ett bra läge för mål, passar fram bollen till mål och går för skott, men där finns en röd försvare för att stoppa bollen. Första halvlek avslutas 0–0 efter 45 händelse fattiga minuter.

Däremot startas andra halvlek starkt av Syrianska, dom hittar passningsspelet och skapar chanser. Det är i minut 48 som bollen hittar till Dino Salcinovics som står utanför straffområdet och går för skott, bollen träffar Umeå försvaren som ändrar riktning ifrån målvakt och in i målet. Dino Salcinovics tar ledningen med 1–0 och gör säsongens första mål för Örebro Syrianska. Spelarena firar med supportrarna och fyrverkerier hörs i bakgrunden. Umeå pushar hårt för en kvittering, 55’ får Umeå en bra målchans men i mål har vi Kevin Dyplin som räddar bollen. Kort senare får Umeå en kontring, en Umeå spelare mot två Syrianska försvare. Han går för skott och faller, detta resulterar till ett diskuterbart beslut, straff till Umeå och ett rött kort till Amadou Kalabane. Umeå har sin stora chans att jämna ut matchen, men Dyplin hoppar rätt och räddar straffen och returskott. Umeå försöker sitt bästa för att jämna ut matchen många målchanser och skott som stoppas av det röda försvaret och målvakt.

Örebro Syrianska IF – Umeå FC 1-0 (0-0)
2 april, 15.30 – Ettanfotboll 
NA/Mittmedia / ettanplay
Mellringe IP

Loading

Gabriel Ibrahim
april 2, 2023