Det som mer eller mindre slentrianmässigt brukar refereras till som världens längsta försäsong är över. På söndagen inleder Örebro Syrianska 2023 års säsong hemma mot Umeå FC. Avspark 15.30 på Mellringe IP. De nio månader som passerat sedan man avslutat den bästa säsongen i ettan.

Äntligen är säsongen igång, och Örebro Syrianska är redo att sparka igång sin fjärde säsong i landets tredje högsta serie. Rödgul får besök av Umeå FC hemma på Mellringe IP på söndagen klockan 15.30.

Senast Örebro Syrianska spelade en match var i mars mot BK Forward där man vann matchen med 4-1. Genrepet mot Syrianska FC förra helgen blev tyvärr inställd av snö ovädret. 

Tankar från Tränarstaben inför matchen
Äntligen börja det dra ihop sig till seriepremiär. En försäsong där vi jobbat med att höja intensiteten i träningen utan att förlora kvalitén i det tekniska och det taktiska. Vi har pratat beslutsfattning, hur vi snabbare kan skifta försvarsspel och hur vi gör gemensamma bedömningar i vårat anfallsspel. Hur hota motståndaren oftare utan att för den delen tappa kontrollen på det vi gör. Försäsongen har varit bra på många olika sätt. Vår högsta nivå har varit riktigt bra, minst ett snäpp upp mot 2022.  Det som vi har med oss in i säsongen är att vi behöver bli mer konsekventa i allt vi gör. Vi behöver även klara att koncentrera oss i vårt spel och låta enkelheten i spelet avgöra matcher. Det blir särskilt viktigt när vi upplever att vi är bättre än våra motståndare. Vi ledare är övertygade om att vi har en högra kapacitet 2023 än föregående år. Det vi ni nu behöver göra är att i lugn och ro börja spela säsongen en match i taget. Vi kommer aldrig vara bättre än vår senaste prestation. Vi kommer träna fyra gånger så ofta som vi spelar match. Vilket betyder att resultaten kommer vara beroende av att varje individ kommer till varje träning 100% redo att bidra på sin högsta nivå. Ledarteamet och spelargruppen ser framemot att möta publiken och våra hängivna supportrar från omgång 1 och framåt. I samspel med er så kommer vi vara ett lag som kan vara med och slåss i den absoluta toppen redan i år.

Läget i truppen
Mamadu rehab tränar och har en stege som han följer. Felix skadade sig på träningen under veckan och har precis  kommit igång med sin rehab. Vi hoppas han kan vara tillbaka inom 2-3 veckor. Falken har även han lite känningar men kommer vara uttagningsbar. Josef och Oscar har varit sjuka under veckan. Vi räknar åtminstone med Josef och hoppas på Oscar. På den positiva sidan och efter ett gediget arbete inte minste av Samuel Oktay så är Grace spelklar till premiären mot Umeå FC på söndag.

Umeå FC står för motståndet på Mellringe IP, Konstgräs under ledning av nye tränaren Magnus Henrysson, som i fjol var assisterande tränare och sedan tillfällig huvudtränare. Fjolårets tolva har under vintern förstärkt laget med ett antal spelare, med bland annat förre spelare Syrianska spelaren Kerfala Cissoko som lämnade under hösten till Dalkurd. Man avslutade försäsongen med att att besegra seriekonkurrenten Piteå IF med 2-1 i genrepet. 

Sändning av match
Inför säsongen har ettanplay.se upp rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att ettanplay tillsammans med lokalmedietitlar (i vårt fall NA/Mittmedia) kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. En match per vecka kommer även att sändas av C More på Sportkanalen och i deras strömningstjänster.

Matchbiljett & Säsongskort 
Biljetter till de Ettan matcherna köps enklast online via ticketco. Biljetter kan även köpas på matchdagen i biljettkassan. Se till att köpa ditt säsongskort på ticketco.

Örebro Syrianska IF – Umeå FC
2 april, 15.30 – Ettanfotboll 
NA/Mittmedia / ettanplay
Mellringe IP

https://orebrosyrianska.ticketco.events

Loading

Mattias Kurt
april 1, 2023