Efter den lyckade premiären hemma mot Umeå FC är det imorgon dags för de rödgula att spela sin första match borta i årets Ettan Norra. Klockan 14.00 är det avspark mot Sandvikens IF på Jernvallen.

Syrianska fick en lysande start på säsongen i och med 1–0-seger i premiären mot Umeå FC. Att inleda med tre poäng skänker arbetsro och naturligtvis hoppas vi att laget nu kan rida vidare på vågen även över helgens omgång.

Långfredagens match är dock en av säsongens på förhand tuffaste utmaningar så det vill till att Syrianska kommer upp i standard om nya poäng ska skördas.

Tankar från Tränarstaben inför matchen
Seriepremiären avklarad och nu siktar vi på omgång 2. Den matchen spelas mot en av seriefavoriterna, Sandvikens IF. Om vi ser på matchen vi gjorde mot Umeå så når vi inte upp till det som ska vara vår standard. Vårt försvarsspel får godkänt och inte minst hur vi försvarar egen box i slutskedet på matchen. Vårt anfallsspel stämde inte alls. Vi saknade energi, bolltempo, maxlöpningar och våra relationer i spelet satt inte på det sätt vi vill. Matchen i sig var på totalen jämn, med Umeå som klart bättre sista 20 min av matchen, naturligt då med Yayas utvisning. Om vi ska ha en möjlighet att rubba Sandviken på Jernvallen så kommer vi behöva höja vår nivå åtminstone ett snäpp.

Bäste spelare och stor hjälte på Mellringe IP var vår målvakt Kevin, som stod för en handfull starka ingripanden bl.a straffen vid situationen som ledde till utvisning på Yaya. En situation som såg märklig ut, där det är svårt att se om Kalabane rör Umeå-spelaren eller inte. Vi ska vara stolta över att vi lyckas vinna trots en insats som inte kommer gå till historien som en av våra bästa. Årets första målskytt i Ettan Norra för Örebro Syrianska IF blev Dino Salcinovic. Dino har en fin statistik i matcherna mot just Umeå. Vem minns inte hans fantastiska frispark på bortaplan 2021 i ett avgörande skede.

En lugn träningsvecka där vi analyserat matchen och börjat jobba med att förbättra områden i spelet som vi kommer ha nytta av på långfredagen.

Läget i truppen
Amadou ”Yaya” Kalabane avstängd efter sin utvisning. På skadelistan har vi Felix Bindelöv med minst två veckor kvar i rehab, Mamadu är förhoppningsvis i träning med boll under nästa vecka. Daniel, som klev av efter 20 min mot Umeå, behöver vila hela veckan och Oscar som fick en rejäl smäll mot Umeå har tränat försiktigt under veckan för att vara redo till matchen mot Sandviken. Konrad är tillbaka efter sjukdom och borde vara spelbar till fredagen.

Så det är en något skadeskjuten trupp som åker mot Sandviken. Men tar varje spelare ett maximalt ansvar för sin egen prestation så ska vi kunna hantera det som kommer framför oss. Vi rullar till Sandviken och tar oss an en härlig utmaning.

Sandvikens IF var en av favoriterna förra året att ta hem Ettan, men rivalerna Gefle IF var för starka och man fick nöja sig med kvalplatsen. Under kvalet var Örgryte IS för starka. Det blev en förlust hemma och vinst på bortaplan, men totalresultatet var inte till Sandvikens fördel. Man har till säsongen tappat flera viktiga kuggar som skyttekungen Mohammed Naeem (Halmstad BK) och även Jabir Abdihakim Ali (Västerås SK). Inför säsongen har flera spelare värvats in för att fortsätta satsningen mot högre divisioner. I premiären mötte Sandviken nykomlingen United IK Nordic, där det var en ganska jämn match där Sandviken till slut avgjorde matchen och tog hem tre poäng.

Sändning av match
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay tillsammans med lokalmedietitlar (i vårt fall NA/Mittmedia) kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. En match per vecka kommer även att sändas av C More på Sportkanalen och i deras strömningstjänster.

Matchbiljett & Säsongskort
Biljetter till våra hemmamatcher i Ettan Norra köps enklast online via Ticketco. Biljetter kan även köpas på matchdagen i biljettkassan.

Sandvikens IF – Örebro Syrianska IF
7 april, 14.00 – Ettanfotboll 
NA/Mittmedia / Ettanplay
Jernvallen

Loading

Mattias Kurt
april 6, 2023