Syrianska mötte på långfredagen Sandvikens IF på bortaplan i Ettan Norras andra omgång. Det blev en tuff match där Sandviken gick ut segrande med 3-0.

Efter avstängning på Amadou Kalabane och skador på Daniel Josefsson, bland andra spelare, fick tränarstaben göra förändringar från premiärmatchen. Sandviken inledde matchen starkast med flera farliga lägen under de inledande minuterna. I den 14:e minuten gjorde Sandviken 1-0. Martin Alp hade den klart bästa målchansen som kunde gjort att man tog med sig ett oavgjort resultat in i halvtid. Syrianska fortsatte skapa chanser och var nära en en kvittering under första halvlek men 1-0 stod sig in till pausvilan.

Till andra halvlek låg fokus på att komma ut i matchen med ny energi, bättre inställning och större mod. Med ett högre presspel fick Örebro Syrianska också betydligt mer att säga till om. Trots en bättre andra halvlek lyckades hemmalaget utöka ledningen till 2-0 efter ett individuellt misstag. När Sandviken sedan ökade på till 3-0 bara 10 minuter senare, kändes matchen avgjord.

Syrianska får nu ladda om för en ny hemmamatch nästa lördag, mot Hammarby TFF på Mellringe IP.

Loading

Mattias Kurt
april 8, 2023