På lördag är Örebro Syrianska återigen i farten, denna gång hemma på Mellringe IP där tredje omgången i Ettan norra står på agendan. Syrianska möter Stockholmsklubben Hammarby TFF. Örebro Syrianska har inlett säsongen med att ta tre inspelade poäng av sex möjliga. Det blev förlust i senaste matchen mot Sandviken borta.

Tankar från Tränarstaben inför matchen
3-0 förlusten borta mot Sandviken var tuff känslomässigt. En förlust där det blev tydligt vad som kommer krävas för att vara ett lag som utmanar om spel i Superettan 2024. Sandviken hittade lösningar på vårt försvarsspel, som vi inte hanterade tillräckligt bra, samtidigt som vårt anfallsspel hackade en hel del. Utifrån det perspektivet så är det ändå så att vi är betydligt närmare Sandviken i den här matchen än vad vi var under hösten förra året. Det säger någonting om vilken nivå vi tränare och spelare förväntar oss av varandra vid varje match. Nu behöver vi se till att vara handlingskraftiga och smarta i våra förberedelser inför matchen mot Hammarby TFF under lördagen. Efter två omgångar i seriespelet så är det som förväntat många lag som kommer kunna slå alla lag under årets seriespel. Hammarby är ett ungt välutbildat fotbollslag med ett antal spelare som med stor sannolikhet kommer spela fotboll i Allsvenskan under 2023 eller 2024 med i truppen. Med andra ord en riktigt tuff uppgift där det kommer krävas en bättre insats än senast mot Sandviken för att vi ska få med oss poängen vi trånar efter.

Läget i truppen
Felix och Mamadu fortfarande i rehab. Vi hoppas få med båda på bollpassen under nästa vecka. Daniel har fortfarande besvär med huvudvärk efter hjärnskakningen i premiären. Vi vidtar nödvändiga försiktighetsåtgärder gällande honom. Falken har vi lånat ut till IF Eker. Ledarteamet tillsammans med honom bedömer att det är bra för honom att få spela matcher vecka ut och vecka in för att utvecklas vidare och bli en Ettan-spelare. På den positiva sidan så är Anton tillbaka i träning efter sjukdom, Filip har efter sin sjukdom tränat på bra under veckan och Yaya är tillbaka efter sin avstängning.    
 
Vi har analyserat och diskuterat med spelarna under veckan och det är glädjande och se hur de svarar upp. Tisdagen och torsdagens träningar höll en bra nivå och den intensiteten vi söker har varit på plats under veckan. Vi kommer vara redo att utmana Hammarby på ett bra vis på lördag.Hammarby kommer från förlust i premiären mot Bodens BK med 4-1 på bortaplan. I omgång två kunde man på hemmaplan ta tre poäng mot Täby FK. Matchen slutade 2-0 på Hammarby IP, vilket gör att Örebro Syrianska och Hammarby TFF har lika många poäng inför morgondagens drabbning.

Sändning av match
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay tillsammans med lokalmedietitlar (i vårt fall Na.se) kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. En match per vecka kommer även att sändas av C More på Sportkanalen och i deras strömningstjänster.

Matchbiljett
Biljetter till våra hemmamatcher i Ettan Norra köps enklast online via Ticketco. Biljetter kan även köpas på matchdagen i biljettkassan. Köp din matchbiljett >>

Örebro Syrianska IF – Hammarby TFF
15 april, 13.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
april 14, 2023