Under lördagseftermiddagen står omgång fem på programmet och bortamöte mot Täby FK. Det blev en tredje förlust senast mot Dalkurd, på fyra matcher, men nu blickar Syrianska framåt.

1–0 mot Umeå i hemmapremiären följdes upp av 0–1 mot Hammarby TFF, 0-3 mot Sandvikens IF och nu senast som sagt 0-3 förlust mot Dalkurd. Starten på Ettan Norra har inte gått vägen fullt ut, men mot Täby FK imorgon är det dags att vända på skutan och ta årets andra trea. Syrianska får tillbaka Felix Bindelöv, Mamadu Djau, Daniel Josefsson och Josef Ibrahim som alla varit borta ett tag, så det ser ljusare ut på skadefronten. 

Morgondagens motståndare Täby FK började med två raka förluster innan de nu tagit två raka vinster. Senast var det dessutom mot en av seriefavoriterna IF Karlstad Fotboll, där man trots underläge kunde vända matchen och ta med sig tre viktiga poäng hem till Stockholm.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:

Vi kunde se att vi tagit steg framåt när det gäller vår prestation under speciellt början på första halvlek mot Dalkurd. Vi hade ett organiserat försvarsspel där vi kontrollerade våra motståndare som vi tänkt oss. Vi skapar även 3-4 riktigt bra lägen som vi borde förvaltat bättre. Vi har haft en stark träningsvecka med hög intensitet där spelare och ledare tar ansvar för situationen. Vi tävlar bra på träningen och alla är noggranna med att jobba med de taktiska detaljer som vi behöver förbättra för att ta ytterligare steg i vårt spel. Vi ska fortsätta jobba med vårt försvarsspel. Vi behöver hålla nivån i början av Dalkurd-matchen under längre perioder i matcher. Vi ska fortsätta att bygga relationer och skapa tydlighet i vårt anfallsspel. Här ser vi bra tendenser under veckan som vi ser fram emot att implementera på match.  

Läget i truppen
Det har varit en skade- och sjukdomsfylld start. I torsdags var första träningen där samtliga spelare kunde delta i träning på över två månader. Vilket betyder att fler och fler spelare börjar närma sig matchduglighet och konkurrensen kommer i och med det att öka. Mamadu är den enda spelare som inte är uttagningsbar denna vecka. Han kommer vara redo för match om allt går som det ska till nästa vecka. Vi ser verkligen fram emot att få truppen i sin bästa form för att på så vis ge oss själva ännu fler alternativ till matcherna.


Sändning av match
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay tillsammans med lokalmedietitlar (i vårt fall Na.se) kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. En match per vecka kommer även att sändas av C More på Sportkanalen och i deras strömningstjänster.

Täby FK – Örebro Syrianska IF
29 april, 13.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Vikingavallen

Loading

Mattias Kurt
april 28, 2023