Under torsdagen samlades tränare för samtliga lag från Ettan, både södra och norra, för den årliga upptaktsträffen. Detta skedde i huvudstaden Stockholm och Scandic Continental och vår assisterande tränare Kenneth Blomberg närvarade på plats. 

Eventet sändes live på Ettan play och man kan även se det i efterhand, så logga in och hör vad alla lag har att säga om säga själva inför säsongen. 

Vår assisterande tränare Kenneth Blomberg närvarade på upptaktsträffen och vi har frågat honom vad han tänkte om det…

– Det är alltid intressant att lyssna hur andra klubbar resonerar om sitt arbete för att få sin verksamhet att nå högsta möjliga nivå. Det som genomsyrar de flesta samtal är att många klubbar jobbar med en tight ekonomi och att just ekonomin påverkar möjligheten till utveckling i respektive förening. Dagen inleddes med en föreläsning som handlar om hållbarhet och vikten av kontinuitet i organisationen och att det genomsyrar hela föreningen. Vi har en del att jobba med när det gäller vår ungdomsverksamhet och kopplingen till A-laget. Jag tror att skapa en rödtråd och god kvalitet i vår ungdomsverksamhet en av våra absolut viktigaste frågor närmaste fem åren. På seniorsidan har vi kommit en bra bit på väg när det gäller samarbetet mellan styrelsen, ledare, marknadsavdelning, sportkommitté, vårt arbetssätt vid rekrytering av spelare och hur vi har vidgat vårt ledarteam och utvecklat arbetssätt vid träning och match. Det blir synnerligen viktigt för oss att vi kan fortsätta och jobba med våra strategier och arbetssätt på ett sätt så vi hela tiden låter varje liten del bli lite bättre hela tiden. Om vi hela tiden är noga med att vi har mycket och lära samtidigt som vi är stolta över vad vi åstadkommer varje dag så tror jag att vi kan vara med och tävla på en hög nivå över en längre period.

Vad stack ut under träffen ?
– Förra året så pekat jag på att FC Stockholm stack ut med sin lite kaxigare attityd. I år betydligt lugnare från deras sida samtidigt som att de flesta är överens om att just de kan vara det lag som kommer kunna utmana i toppen på allvar. I övrigt så är det från Ettan norra ”Projektet” IF Karlstad fotboll. De är tydliga med att idrottsstaden Karlstad behöver ett fotbollslag i Superettan eller Allsvenskan. Satsningen är rejäl och har en stor potential, om det räcker hela vägen i år eller om det blir nästa år återstår att se.      

Vilka lag är favoriter att ta hem Ettan Norra ?
– Jag tror att Ettan norra kommer bli ett riktigt getingbo 2023. Det finns ett antal lag som har ambitionen, truppen, tränarna och ekonomin för att gå hela vägen. Som jag ser det så är IF Karlstad och Sandviken favoriter, kan Vasalund ersätta Elias Durmaz så kommer de vara med och slåss i toppen. Dalkurd bygger om sin trupp och kommer stå där med en potent trupp när domaren blåser igång omgång 1, utöver dessa lag så har vi FC Stockholm Internazionale som kommer vilja vara med och tävla om topp två platserna. Säsongen 2023 kommer bli en häftig utmaning för oss i Örebro Syrianska. Ett stort antal riktigt tuffa och intressanta matcher kommer spelas under året. Jag hoppas och tror att publiken kommer vallfärda till Mellringe IP, inte bara för titta på våra motståndare utan givetvis framförallt på oss, våra lirare och vårt sätt att spela. I våra bästa stunder kommer vi kunna utmana de flesta lag i Ettan norra. Det gäller för oss att klara att vara på vår högsta nivå så ofta och så länge som möjligt.

Loading

Mattias Kurt
mars 23, 2023