En lång försäsong är snart vid sin ände. Imorgon lördag klockan 12:00 går Örebro Syrianska ut på Mellringe IPs konstgräs för att genrepa inför den stundande ettan premiären. I försäsongens sista träningsmatch står broderföreningen Syrianska FC för motståndet. Detta blir klubbarnas första möte sedan 2003.

Genrepet sparkar igång klockan 12.00 hemma på Mellringe IP. Inför det här mötet så hade Syrianska i veckan ett avgörande läge i kvalet till svenska cupen mot BK Forward, där man bjöd på en dominant insats och till slut kunde vinna med hela 4-1. Nu är Syrianska i final i kvalet till Svenska cupen. Det finns flera ljuspunkter att ta med sig till helgens drabbning, som blir den sista innan premiären för Ettan norra.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Det är en dryg vecka till seriepremiären hemma mot Umeå FC. Det är tydligt att spelare och ledare mer och mer är i känslan av längtan att tävla om poäng igen. Man behöver inte ha syrianska bakgrund för att förstå att genrepet mot Syrianska FC på Mellringe IP är speciellt för båda föreningarna. Det är två broderföreningar som stöttat varandra genom åren, som nu ska mötas. Försäsongen har flutit på bra, resultaten i matcherna har varit lite väl ojämna kan vi tycka, även om vi under långa stunder har spelat på det vis som vi vill. Det som har varit en stor positiv skillnad mot tidigare år är att vi har en betydligt högre och jämnare nivå på våra träningar. Vi tränar nu med en högre intensitet där vi lyckas föra med en god kvalitet i det vi gör. Vi behöver föra över nivån från våra träningar till våra matcher och göra så många bra aktioner som det bara går under varje match. Oavsett vilka vi möter så ska vi följa vår matchplan över så lång tid i matchen som bara är möjligt och allra helst under matchens samtliga minuter. När vi gör det, då är vi redo att utmana om platserna i toppen av tabellen.

Läget i truppen: 
Mamadu har fått återgå till rehab efter ett bakslag under veckan. Filip har kört rehab under veckan men räknar med att vara tillbaka helt från måndag, Nadde är på landslagsläger med Togo´s U23 och är tillbaka 28 mars. Koss är har varit sjuk hela veckan. På plus sidan så är Kevin tillbaka i träning efter en veckas behandling och vila samt att Youla är spelklar. Med andra ord så har vi god kontroll på läget och vi känner oss väl förberedda inför seriepremiären och matchen mot Syrianska FC.

Syrianska FC, tvingades 2020 att börja om i division 2, efter beslut om tvångsnedflyttning av Svenska fotbollsförbundets disciplinnämnd. Annars skulle Örebro Syrianska och Syrianska FC spela i samma division, med Syrianska-derbyn på en hög nivå som alla såg fram emot! De senaste åren har alltså tillbringats i division 2 för Syrianska FC. Förra året var man nära att ta steget upp, men fick ge vika på slutet för IK Nordic (som i år är i Ettan norra) och Assyriska FF (misslyckades i kvalet till Ettan). 

Inför 2023 har Syrianska FC förändrat en hel del i organsiationen där en helt ny styrelse tillsats samt att tränarlegenden Özcan Melkemichel återvänder som huvudtränare. Özcan gjorde stor succé under 2000-talet, där han tog upp Syrianska FC från divison 1 till Allsvenskan. Man har även fått Azad Budak som var sportchef i AFC Eskilstuna under åren Özcan var tränare där och förde upp laget till Allsvenskan. Det är ett Syrianska FC som inför 2023 gör en satsning för att ta steget upp till Ettan, med flera intressanta nyförvärv. Samtidigt har SFC även tappat några viktiga kuggar från föregående år. Under försäsongen har SFC haft blandade resultat. Man kommer senast från en klar seger mot IFK Uppsala med hela 4-0 i bagaget till Örebro på lördag.

Örebro Syrianska IF – Syrianska FC
25 Mars, 12.00 – Träningsmatch
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
mars 24, 2023