Örebro Syrianska är överens med den 21-årige ytterbacken Mohamed Youla om ett avtal som sträcker sig till och med 2024. Youla kommer senast från spel med Saudiska klubben Al-Tai, där han under säsongen 2022 värvades in från Gais.

– Sedan ett antal år tillbaka har vi i ledarteamet haft förmånen att lär känna och följa Mohamed Youla och hans utveckling, i framförallt BK Forward. Mohamed är en spelare med mycket hög potential. Han har en enastående fysik med snabbhet, styrka och spänst som främsta egenskaper. Utöver det har han en funktionell fotbollsteknik i spelet med boll och kommer vara ett offensivt hot mot de allra flesta lagen i Ettan norra. Youla har inte många seniormatcher på sitt CV, främst ifrån division 2, men har varit på provspel hos ÖSK samt att han var hos Gais innan han lämnade för Saudiarabien. Örebro Syrianska är stolta och glada att vi under de närmaste två åren får möjlighet att jobba med Mohameds utveckling. Vi är övertygade om att Youla, som de flesta kallar honom, kommer ta stora steg hos oss. Vad som är hans bortre gräns eller högsta punkt kommer bli intressant att se. Vägen dit kommer innefatta en kombination av tålamod och nyfikenhet tillsammans med hårt arbete varje dag, säger tränarstaben

– Jag valde Örebro Syrianska för att det är en bra miljö, som kommer se till att jag kommer utvecklas både som person och fotbollspelare. Dessutom är jag nära min familj, säger Youla.

Loading

Mattias Kurt
mars 22, 2023