En kall tisdagskväll spelas Örebro Syrianskas sista kvalmatch inför Svenska cupen. En match där Syrianska endast behöver spela oavgjort för att gå vidare. Matchen spelas emot IFK Kumla på Mellringe IP. Matchen avslutas med seger för Örebro syrianska, 6-2.

Matchen inleds starkt med ännu ett tidigt mål från Syrianska. Bollen kommer fram till straffområde där flera spelare är på bollen tillslut får Felix Bindelöv in bollen, där assisterande domaren lyfter flaggan för offside. Efter en diskussion så avgör domaren att det är mål och inte offside och då tar Syrianska en tidig ledningen 1-0 2’. Syrianska har ett fint passningsspel och skapar några chanser, en chans där Martin Alp hamnar i ett läge endast mot målvakten, han går för skott och Kumlas målvakt räddar. Minut 31’ skapar IFK Kumla en målchans som avslutar i ett mål och jämnar matchen 1-1. Kort efter 34’ så skapar Syrianska ett spel som resulterar i ett Martin Alp för mål för att återigen ta ledningen. Kort därefter ännu ett mål av Alfred Ajdarevic för att öka ledningen till 2-1 35’.

I andra halvlek kommer Syrianska ut med ett starkare spel. Där dem kontrollerar matchen och spelar ett stabilt försvarsspel. Ännu en halvlek fylld av mål, redan vid 65’ så gör Alfred Ajdarevic sitt andra mål för matchen. Därefter fortsätter Syrianska sitt spel där Alexander Falkenström som vart inbytt i andra halvlek sätter bollen i mål för att öka ledningen till 5-1. Men Syrianska var inte klara där, Josef Ibrahim som hade fått några chanser fortsätter att pusha för sitt mål och det lyckas han vid 79’. Han sätter bollen i mål med säkerhet för att öka ledningen ytterligare 6-1. I samband med målet gör Kumla ett byte, ett byte som resulterar till att den inbytte spelaren skapar chans och assisterar till mål för att reducera ledningen till 6-2.

Örebro Syrianska går vidare som obesegrade grupp etta och är med detta klara för kvalsemifinal som spelas i 20 – 26 mars.

Örebro Syrianska IF – IFK Kumla 6-2 (2-1)
7 Mars, 19.30 – Kval Svenska Cupen
Mellringe IP

Loading

Gabriel Ibrahim
mars 8, 2023