På tisdag är det dags för den sista och avgörande gruppspelsmatchen i kvalet till Svenska Cupen. IFK Kumla står för motståndet på Mellringe IP kl 19.30. För Örebro Syrianskas del räcker ett oavgjort resultat för att ta sig vidare till kvalfinal till Svenska cupen. För IFK Kumlas del måste man ta seger för att ta sig vidare.

Mötet i lördags mot Åtvidaberg slutade 2-1, i en match som var relativt jämn från början till slut. Örebro Syrianska har för övrigt haft en stark försäsong och spelet har sett bra ut, men det gäller att ta med sig de bra delarna till tävlingsmatcherna framöver. Till på tisdag blir det att ladda om batterierna för att avsluta kvalet med ett avancemang. Senaste lagen möttes var förra året i Svenska cupen-kvalet, där Örebro Syrianska vann.

IFK Kumla åkte ur division två förra året. Man har haft en försäsong med blandade resultat. I gruppspelsmatchen mot IK Sturehov blev det oavgjort och vinst mot Mariebergs IK, vilket innebär att IFK Kumla måste gå för seger för ta sig vidare i gruppen. Det är därmed upplagt för ett spännande match.

Örebro Syrianska IF – IFK Kumla
7 Mars, 19.30 – Kval Svenska Cupen
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
mars 6, 2023