Örebro Syrianska tar emot Karlslunds IF FK under lördagen i ett försäsongsderby på Mellringe IP, Konstgräs 14.30, senast man mötes var för några veckor sedan då gick Örebro Syrianska segrande 1-4. 

I tisdags tog Örebro Syrianska en mycket fin seger mot IFK Kumla i kvalet där man vann med hela 6-2 och är vidare till semifinal som kommer att spelas mellan 20-26 mars. Truppen är nästan komplett, där man nästa vecka hoppas kunna presentera det allra sista nyförvärvet innan man spikar igen lagbygget inför seriepremiären 2 april.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:

-Då var det dags att för möte nummer två mot våra ”grannar” Karlslund. Den förra matchen som planerades in på Karlslund Arena med extremt kortvarsel slutade med en 4-1 seger efter långa stunder av bra spel från vår sida. Nu står en ny match för dörren med helt nya förutsättningar. Vi jobbar på att vi ska klara av att fortsätta göra bra prestationer match ut och match in oavsett motstånd. Under våren har vi fortsatt att utveckla vårat spel med boll. Vi är starka i speluppbyggnad och i possessionspelet. Det som ofta är svårt är att förvalta possession till skarpa målchanser. Vi är i en period nu där vi kommer ägna mycket tid till hur vi ska ta oss in bakom motståndarens backlinje för att från den positionen ta oss till 100 %-iga målchanser. Truppen: Mamadu fortfarande i rehab. Glädjande är att han har gjort stora framsteg i sitt arbete med Linus (fystränare). Han kommer ingå i ordinarie fotbollsträning från nästa vecka. Detsamma gäller Simon.  Alfred och Anton ör sjuka och är tveksamma till spel. Resterande spelare är redo att ta sig an Karlslund på Mellringe IP under lördagen

Det är alltså Karlslund IF FK som står för motståndet under lördagen. Det här är andra gången som lagen möts i en försäsongsmatch. Derbyna mot Karlslund IF FK brukar vara väldigt intressanta och rivaliteten mellan lagen finns i luften. Det finns en del derbyn som sitter på näthinnan sedan en tid tillbaka. Bland annat när man mötes 2020 i ett avgörande läge om vilket lag som skulle spela division 1 näst kommande säsong. Man kommer till Syrianska matchen med seger bakom sig mot rivaliteten BK Forward där man vann i kvalet till Svenska cupen med 1-0 och blev grupp etta.

Örebro Syrianska IF – Karlslunds IF FK
11 Mars, 14.30 – Träningsmatch
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
mars 10, 2023