Imorgon lördag är det äntligen dags. Efter ett långt vinteruppehåll ska Örebro Syrianska återigen spela match. I årets första träningsmatch står divison två-laget IK Sleipner för motståndet när rödgult ger sig ut på Platinumcars Arena konstgräsplan klockan 12.00.

Tre hela träningsveckor har det hunnit bli för en trupp där några har lämnat och andra har tillkommit. I Örebro Syrianska-lägret ser man fram emot matchen. Det är en hel del nya intressanta spelare som ska göra matchdebut i Örebro Syrianska.

Vi kommer säkerligen se en hel del förändringar från träningsmatch till träningsmatch, då man kommer testa på olika formationer och även spelare. Träningsmatcherna kommer att fungera som ett ypperligt tillfälle för spelarna och tränarteamet att bilda ett slagkraftigt lag tillsammans inför fjärde säsongen i Ettan.

Tankar från ledarteamet
-Äntligen dags att kliva ut och spela säsongens första träningsmatch. Matchen mot Sleipner kommer vara en av tio träningsmatcher innan seriespelet drar igång den 2 april. Man kan diskutera vikten av träningsmatcher fram och tillbaka. Grundläggande syfte är att förbereda sig på bästa möjliga vis inför seriestart. Det klart att man vill vinna alla matcher man spelar, samtidigt så är huvudfokus att få spelarna att förstå hur vi i ledarteamet vill att spelarna ska ta sig an spelets samtliga skeden. Under lördagen kommer vi hålla fokus på grunderna i vårt försvarsspel, vår speluppbyggnad och några principer för hur vi ska kunna attackera motståndarens straffområde. Gällande truppen så ligger vi längre fram i hur vi vill att den ska se ut till 2023 än tidigare år. Vi har några få positioner kvar innan truppen stängs. Vi kommer ha med ett par provspelare som kommer visa upp sig under matchen. Utöver dessa så kommer det bli särskilt spännande och se hur våra nya spelare har tagit till sig av vårt sätt att spela under den korta tiden de varit hos oss. Det kommer bli särskilt viktigt att spelare som var med under 2022 kliver fram och visar vägen för våra nyförvärv. Läget i truppen just nu efter torsdagsträningen är att Koss, Falken och Nadde är sjuka. Daniel Mushito är bortrest och är inte aktuell för speI heller. I övrigt är samtliga spelare tillgängliga, även om vi har några spelare som behöver en lägre belastning just denna helg. Det mest sannolika är att vi kommer åka med en större trupp och rotera på de flesta positioner. Intresset runt oss i Örebro Syrianska växer hela tiden och den positiva vägen känner vi av samt försöker ta tillvara på så gott som möjligt.

Årets första motståndare är alltså division två laget IK Sleipner, som i fjol utmanade i toppen men fick nöja sig med en sjundeplats. Man har tappat trotjänaren Calle Appelquist och man har förstärkt med många intressanta namn som IF Sylvias snabbe forward Jonatan Gren. Lördagsmötet mot de rödgula blir säsongens första träningsmatch.

Senast mötet mellan lagen var 2017 i en match som slutade 0-0 på Platinumcars Arena.


⚽️ IK Sleipner ? Örebro Syrianska IF
?21 Januari, 12:00– ??Träningsmatch
? Veo – IK Sleipner
? Platinumcars Arena

Loading

Mattias Kurt
januari 20, 2023